«Εάν “κλειδώσει” μια συνολική λύση για την πρώτη αξιολόγηση, αλλά και για το θέμα του χρέους και υπάρξει μια πρώτη συμφωνία στις 12-13 Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανακοινώσει την διεξαγωγή εκλογών, επιχειρώντας να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, το Εθνικό Τυπογραφείο της Ελλάδος παρέμεινε ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, επειδή έπρεπε να τυπώσει εκλογικό υλικό, ενόψει της επικείμενης βουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης, που θα γίνει πολύ σύντομα στην χώρα μας!
Κατά τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου επιβεβαίωσαν την εκτύπωση εκλογικού υλικού για τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, γεγονός, που χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές, ως εμφανέστατο σημάδι, για το ότι πολύ σύντομα θα μπούμε σε εκλογική περίοδο.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν, μάλιστα, πως η πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή εκλογών, είναι η Κυριακή του Θωμά, αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο, αυτές να πραγματοποιηθούν και πριν από το Πάσχα,την Κυριακή των Βαϊων!

«Εάν “κλειδώσει” μια συνολική λύση για την πρώτη αξιολόγηση, αλλά και για το θέμα του χρέους και υπάρξει μια πρώτη συμφωνία στις 12-13 Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός απροόπτου, θα ανακοινώσει την διεξαγωγή εκλογών, επιχειρώντας να αιφνιδιάσει τους πάντες και ειδικότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Αν και κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι, ωστόσο, γνωστό, ότι σε ότι αφορά την ανακοίνωση εκλογών με τις συνθήκες, που διαμορφώνονται, σίγουρα αυτή αναμένεται να γίνει ξαφνικά και φυσικά να αιφνιδιάσει!
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο στόχος της συγκυβέρνησης είναι να «κλειδώσει» μια συνολική λύση για την πρώτη αξιολόγηση, αλλά και για το θέμα του χρέους έως τις 22 Απριλίου και να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία στις 12-13 Απριλίου, πριν την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκτός απροόπτου, θα ανακοινώσει την διεξαγωγή εκλογών, επιχειρώντας να αιφνιδιάσει τους πάντες και ειδικότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι δεδομένο, ότι, ειδικά ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα προλάβει να οργανωθεί κατάλληλα για το ενδεχόμενο εκλογών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μεγάλο προβάδισμα. Επιπλέον, η στελέχωση της κεντροδεξιάς, όπως και η προετοιμασία των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, παράλληλα με όλα αυτά, γνωρίζει πολύ καλά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για τον ίδιο του και τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό θα ρισκάρει στον αιφνιδιασμό των αντιπάλων του»

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να ελπίζει σε ένα αποτέλεσμα, που θα σώσει την παράταξή του από ένα «Βατερλώ», χωρίς φυσικά να αναμένεται να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά.
Η πίεση της κοινωνίας είναι ήδη αυξημένη, οι πολίτες είναι ανήσυχοι και απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, αλλά ακόμα παραμένει νωπή και η αντίδραση του αρχηγού των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ, Πάνου Καμμένου στο θέμα Μουζάλα, κάτι που απειλεί με διάλυση την κυβερνητική πλειοψηφία, όπως, άλλωστε, και οι αντιδράσεις βουλευτών για το Ασφαλιστικό.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, παράλληλα με όλα αυτά, γνωρίζει πολύ καλά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για τον ίδιο του και τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό θα ρισκάρει στον αιφνιδιασμό των αντιπάλων του», υποστηρίζουν κάποιοι πολιτικοί αναλυτές, που μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

(c) ellinikignomi
(c) ellinikignomi