Εκρήξεις δίπλα στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Το παιχνίδι κόντρα στη Μονακό αναβλήθηκε.Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν την αναχώρηση του λεωφορείου που επρόκειτο να μεταφέρει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε ο αγώνας κόντρα στη γαλλική Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πούλμαν υπέστη σοβαρές ζημιές σε δύο σημεία, σύμφωνα με πληροφορίες παραγόντων της γερμανικής ομάδας. Ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα εκ μέρους της Μπορούσια Ντόρτμουντ, πρόκειται για τον ισπανό αμυντικό της Μπορούσια Μαρκ Μπάρτρα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Η γερμανική ομάδα επρόκειτο να αντιμετωπίσει απόψε τη γαλλική Μονακό για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατόπιν διαβουλεύσεων των αρχών ασφαλείας και των υπευθύνων της UEFA, ο αγώνας αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε δρόμο της συνοικίας Χέκστεν του Ντόρτμουντ. Παράγοντες της Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις, λέγοντας ότι οι παίκτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τις εκρήξεις. Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση προς όλους να μην προβούν σε διάδοση φημών και σε εικοτολογίες για τις συνθήκες του συμβάντος.

Ο εκφωνητής του σταδίου της Ντόρτμουντ Νόρμπτερτ Ντίκελ κάλεσε τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Όπως είπε ο ίδιος, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Dpa, spiegel online