Κυρίες και Κύριοι,
Στις, 29 Δεκεμβρίου 2021, η ευρέως γνωστή και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο για τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννακάκο, διευθυντή του γνωστού σε όλους μας «Ελληνικού Σπιτιού Βέστεντ Μονάχου».
Η δημοσίευση έλαβε χώρα με αφορμή την φετινή συνταξιοδότηση του κ. Γιαννακάκου και την αποχώρησή του από την διεύθυνση του Ελληνικού Σπιτιού και του Ευαγγελικού Κέντρου Μετανάστευσης.
Στο άκρως επαινετικό αυτό άρθρο σκιαγραφείται η ζωή και το έργο του κ. Γιαννακάκου που επί 30 χρόνια σφράγισε με το πολυποίκιλο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό του ταλέντο, το Ελληνικό Σπίτι Βέστεντ και το κατέστησε γνωστό στην  βαυαρική κοινωνία ως χώρο ζεστής φιλοξενίας και παροχής συμβουλών προς τους  συμπατριώτες μας και ως χώρο ελληνοβαυαρικής φιλίας και συνεργασίας.
Η συμβολή του στα κοινά υπήρξε άκρως δημιουργική, όχι μόνο με συνεργασίες του με ελληνικούς και ελληνοβαυρικούς  συλλόγους και ιδρύματα, αλλά και με την Εκκλησία μας στο Μόναχο, την οποία στήριξε σε πολλά προγράμματά της που έχουν σχέση με μετανάστευση, πρόσφυγες, κοινωνικές παροχές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η εκλογή του και ο διορισμός ως σύμβουλος του Δημοτικού Συμβούλου Μονάχου αποτέλεσε ένα λαμπρό σταθμό της ζωής του και τιμή για την παροικία μας.
Λόγω των ισχυόντων πολιτειακών μέτρων προφύλαξης από την λαίλαπα του κορωνοἳού, δεν μπόρεσε να λάβει χώρα μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Οι συγγενείς και φίλοι του όμως προγραμματίζουν για το ερχόμενο καλοκαίρι μια εκδήλωση ευχαριστιών για την τριακονταετή ευδόκιμη υπηρεσία του στον απόδημο Ελληνισμό της Παροικίας μας.
Συνημμένα το άρθρο της εφημερίδας Süddeutsch Zeitung.
Με εγκάρδιες ευχές για χαρούμενες εορτές και ευλογημένο και καρποφόρο το Νέο Έτος 2022
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης