Η Έκθεση προειδοποιεί, ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δυσφημίσει το φιλελεύθερο δημοκρατικό μοντέλο της Δύσης και να υπονομεύσει την διατλαντική σχέση!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η Ρωσία «χειραγωγεί» συστηματικά και κρυφά έξι χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, με σκοπό να δημιουργήσει ρήγμα στο ΝΑΤΟ!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε αμερικανική ειδική ερευνητική ομάδα, μετά από πολύμηνη έρευνα, που διεξήγαγε κατόπιν εντολής του Στέητ Ντηπάρτμεντ και της CIA.
Η Ρωσία προσπαθεί με «συγκεκαλυμμένα» οικονομικά και πολιτικά μέτρα να χειραγωγήσει έξι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αναφέρει η Έκθεση του αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.
Η Έκθεση αυτή προειδοποιεί, ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να δυσφημίσει το φιλελεύθερο δημοκρατικό μοντέλο της Δύσης και να υπονομεύσει την διατλαντική σχέση.
Η γνωστή εφημερίδα “New York Post” γράφει, ότι η Μόσχα δεν κατάφερε να προσελκύσει μέρος Ευρωπαίων πολιτικών, προσπαθώντας να δημιουργήσει δεσπόζουσα θέση στις αγορές ενέργειας και άλλους τομείς της οικονομίας, γι’ αυτό και υπονομεύει την καταπολέμηση της διαφθοράς, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο των Κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Λεττονίας, της Σερβίας και της Σλοβακίας.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
«Σε ορισμένες χώρες, η ρωσική επιρροή είναι πολύ διαδεδομένη και ριζωμένη, λόγω παραδοσιακών σχέσεων», αναφέρει η Έκθεση, που συνοψίζει τα αποτελέσματα της 16μηνης μελέτης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον και του Κέντρου για την μελέτη της Δημοκρατίας .

Η Έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια ρωσικής χειραγώγησης της Ελλάδας και στην πιθανότητα απόκτησης ΜΜΕ από τον γνωστό Έλληνα ομογενή, Ιβάν Σαββίδη!

Ως συγκεκριμένα παραδείγματα παρατίθενται ορισμένα «μεγάλα σχέδια», που αφορούν για παράδειγμα την σύμβαση για την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ουγγαρία, αξίας 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία διατίθενται από την Ρωσία για την προώθηση της φιλο-ρωσικής στάσης των πολιτικών στην χώρα, με σκοπό την προστασία των ρωσικών συμφερόντων .
Όμως, ρωσικά συμφέροντα υπάρχουν -και μεγάλα μάλιστα- στην Βουλγαρία, στην οποία η Έκθεση εκτιμά να ανέρχονται σε 22% του ΑΕΠ απο την περίοδο 2005-2014.
Η Έκθεση με τίτλο «Η τακτική του Κρεμλίνου: Κατανόηση της ρωσικής επιρροής στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη», δημοσιεύθηκε σε μια εποχή, που η συζήτηση σχετικά με το αν η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, έχει «φουντώσει» για τα καλά.
Ωστόσο, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με την Έκθεση, που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, στην Ουάσιγκτον.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Έκθεση αυτή κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια ρωσικής χειραγώγησης της Ελλάδαςκαι στην πιθανότητα απόκτησης ΜΜΕ από τον γνωστό Έλληνα ομογενή, Ιβάν Σαββίδη.
Πάντως, αναφερόμενοι στην αμερικανική αυτή Έκθεση, Έλληνες ειδικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι και οι ΗΠΑ διαπράττουν τα ίδια και χειρότερα στην Ευρώπη από το 1945 και εντεύθεν και ειδικά στην Ελλάδα, όπου η μεγάλη αμερικανική επιρροή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό βίοντης χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ