Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

«Αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης και στην Ιταλία.italiki-simaia
Παράλληλα, υπογραμμίζεται, όμως, ότι «ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος».
Υπενθυμίζεται, ότι κατά την διάρκεια όλων των περασμένων ημερών, τόσο ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, όσο και ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, είχαν υποστηρίξει, ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο, σε ότι αφορά τις εξελίξεις της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, διότι τα τελευταία χρόνια η Ρώμη έχει προχωρήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων.

Ματτέο Ρέντσι, Ιταλός Πρωθυπουργός: “Είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, να μην σταθούμε στους κανονισμούς και την γραφειοκρατία, αλλά στην πολιτική και στις αξίες”

Mετά το ελληνικό δημοψήφισμα ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι «έσπασε» τις «αλυσίδες» του Βερολίνου και ζήτησε να υπάρξει «αύριο κι’ όλας» λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο, ζήτησε να «οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη» και το σημαντικότερο είναι, ότι ζητάει «να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών, που μας κρατούν φιλακισμένους»!
Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση του Ιταλού Πρωθυπουργού, γιατί, ενώ βρίσκεται στην πρώτη «τετράδα» των προβληματικών χωρών πλην της Ελλάδος (Ιταλία, Γαλλία, ισπανία, Πορτογαλία), ήταν «δεμένος» στο άρμα του Βερολίνου πλήρως. Αλλά η ελληνική «επανάσταση» φαίνεται, ότι είναι μεταδοτική και αυτό είναι μια νέα συνθήκη.
Ο Ματτέο Ρέντσι δεν βγήκε τώρα τυχαία να μιλήσει. Βλέπει τι έρχεται. Το δημοψήφισμα αλλάζει πολλά στην Ευρώπη!
«Είναι η ώρα να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη, να μην σταθούμε στους κανονισμούς και την γραφειοκρατία, αλλά στην πολιτική και στις αξίες», ζητά με μήνυμά του στο facebook ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματτέο Ρέντσι.
Υπάρχουν δύο σημεία, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αύριο, είπε. Το ένα είναι η Ελλάδα, για την οποία απαιτείται οριστική λύση και το άλλο είναι η Ευρώπη, που πρέπει να αλλάξει, τόνισε και επεσήμανε, πως «η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ