Η κοινωνική οικονομία και η εγκαθίδρυσή της στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το θέμα που έφερε στο ίδιο τραπέζι φορείς της Κοινωνικής και Αλληλεγγύης Οικονομίας (ΚΑΛΟ), εκπροσώπους από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Heinrich Böll, αλλά και εμπειρογνώμονες από τη Γερμανία και την Ελλάδα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία «Η Κοινωνική Οικονομία στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

Ο εμπειρογνώμονας στον τομέα «Κοινωνική Οικονομία, RPG Reutlingen», Wolfgang Schreiber, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και είχε ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση μιας διήμερης συνάντησης εργασίας με τους φορείς της «ΚΑΛΟ». Κατά τη συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε στον χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Θεσσαλονίκη, οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν πολλές και διαφορετικές θεματικές του πιλοτικού προγράμματος για την δημιουργία κέντρου επανάχρησης στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις συναντήσεις συντόνισε η Gabriela Scheiner εκ μέρους του Γραφείου Δημάρχων Βορείου Ελλάδος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ενώ τη συνάντηση εργασίας πλαισίωσε – μεταξύ άλλων – η Όλγα Δρόσου, διευθύντρια του Ιδρύματος Heinrich Böll στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάλυση της παραγωγικής διαδικασίας από τη συλλογή μέχρι την προώθηση του «νέου προϊόντος», τα ειδικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για προκηρύξεις στο πλαίσιο της επανάχρησης, η δημιουργία οικονομικού και λειτουργικού σχεδίου για τα επιμέρους εγχειρήματα των φορέων της «ΚΑΛΟ» ήταν μερικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Wolfgang Schreiber.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ