Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ελληνικής Γλώσσας, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση για την ελληνική γλώσσα και τη σημασία της διατήρησής της στις κοινότητες των ομογενών.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική ομιλία ο Επίτροπος Προεδρίας, αρμόδιος για θέματα Κυπρίων της Διασποράς, Φώτης Φωτίου. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ.κ. Μακάριος Γρινιεζάκης.

Κύριοι ομιλητές στη διαδικτυακή συζήτηση θα είναι οι Καθηγητές Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Frederick, Χρήστος Κλαίρης, Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και Αναστάσιος Τάμης, Καθηγητής Κοινωνικής Γλωσσολογίας και Ιστορικός της Ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία. Ομογενειακοί παράγοντες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στις κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. Συγκεκριμένα, σύντομες παρεμβάσεις στη συζήτηση θα κάνουν ο Λούκας Θεοδώρου, μέλος της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) Αυστραλίας, ο Χρίστος Καραολής, Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο Μιχάλης Έλληνας, Διευθυντής των Ανεξάρτητων Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων Manor Hill και Finchley στο Λονδίνο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ