Ενώ η Ελλάδα μετρά τις πληγές της μετά την τραγωδία με τις πυρκαγιές, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης προσπαθεί ενεργά να οργανώσει μια συντονισμένη και στοχευμένη εκστρατεία ανακούφισης των πυρόπληκτων.

Επειτα από συνομιλίες με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία Αικατερίνη Ξαγοράρη,καθώς και με άλλους αξιωματούχους, αποφασίσθηκε να διοργανωθεί μια συντονισμένη εκστρατεία υπέρ των πυρόπληκτων σε συνεργασία με την Ελλάδα.

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης έχει επικοινωνήσει και με άλλους ομογενειακούς οργανισμούς στη Βικτώρια για συνεργασία στην προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή στήριξη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

«Επικοινωνήσαμε τόσο με την DelphiBank όσο και με την BankofSydney και ζητήσαμε να ανοίξουν σχετικούς λογαριασμούς για να μπορέσουν να αρχίσουν να συλλέγονται δωρεές. Έχουμε μιλήσει επίσης με παροικιακούς παράγοντες για τον καλύτερο συντονισμό της εκστρατείας αυτής και σε συνεργασία με τις  ελληνικές αρχές,» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την Αθήνα και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά. Έχω μιλήσει και με τον Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (KEΔE), ο οποίος με πληροφόρησε ότι η οργάνωσή του με την υποστήριξη του Δημάρχου της Ραφήνας άνοιξε λογαριασμό για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας που έχασαν το σπίτι τους και ήταν ανασφάλιστοι,» εξηγεί ο κ. Παπαστεργιάδης.

Η Ελληνική Κοινότητα έχει επίσης προγραμματίσει συναντήσεις με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων AlanTudge και τον Υπουργό Πολυπολιτισμού της Βικτώριας RobinScott τις επόμενες ημέρες.

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης είναι συγκλονισμένη από την τραγωδία αυτή και εκφράζει την ειλικρινή της συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε όλες τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους.

Greek Community of Melbourne