Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014» που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, τέλεσε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Xρίστος Παναγόπουλος, ο στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της AUSA LTG Τζέρι Σιν και ο πρόεδρος του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος.AUSA 2014 2

Συμμετείχαν επίσης οι ακόλουθοι Άμυνας της Κροατίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης.

Η εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται από το Enterprise Greece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν εκθέτοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εταιρίες Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Elfon Ltd, Intracom Defense Electronics & Kouimtzis AE/Alpha Systems, ενώ με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην έκθεση και η THEON SENSORS.

«Αυτή η δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014»– που πριν από δύο χρόνια δεν είχε καμία συμμετοχή- στέλνει μήνυμα ανάκαμψης, εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. «Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης».

Η κα Γεννηματά σημείωσε ακόμη ότι η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία «διαθέτει στελέχη, τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και ποιοτικά προϊόντα. Γι αυτούς τους λόγους την στηρίζουμε, την ενισχύουμε, σχεδιάζουμε το μέλλον της και θα συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κόσμου».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζω τη δημιουργία του πρώτου Εθνικού Ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2014.

Το περίπτερο επιμελήθηκε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έτυχε της αρωγής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα της Enterprise Greece.

Την ελληνική συμμετοχή αποτελούν τέσσερις εταιρίες, μια εκ των οποίων τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ενώ μια ακόμα είναι παρούσα στην έκθεση και για τεχνικούς λόγους δεν έχει ενταχθεί στο κοινό εθνικό περίπτερο.

Αυτή η δυναμική παρουσία της Ελλάδας – που πριν από δύο χρόνια δεν είχε καμία συμμετοχή- στέλνει μήνυμα ανάκαμψης, εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης.

Η Κυβέρνηση, ο Υπουργός και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης.

Διαθέτει στελέχη, τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και ποιοτικά προϊόντα. Γι αυτούς τους λόγους την στηρίζουμε, την ενισχύουμε, σχεδιάζουμε το μέλλον της και θα συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κόσμου.

-Πλέον η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, θα προβάλλεται μέσω ενιαίου εθνικού περιπτέρου στις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις.

-Πριν από το τέλος του 2014 θα είναι έτοιμο κοινό διαφημιστικό υλικό όλων των ελληνικών εταιριών του κλάδου, το οποίο θα προωθείται μέσω των στρατιωτικών ακολούθων μας και θα επιδίδεται σε κάθε επίσημη επίσκεψη υψηλόβαθμων Ελληνικών αντιπροσωπειών.

-Καταρτίστηκε για πρώτη φορά Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική.

-Στηρίζουμε έμπρακτα την έρευνα και την τεχνολογία μέσω του ενιαίου φορέα και τη χρηματοδότηση με 1% επί του προϋπολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

-Καταρτίστηκε Ενιαίο Μητρώο Επιχειρήσεων Αμυντικού Τομέα.

-Επεξεργαζόμαστε σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν ή συνέδραμαν για τη δημιουργία του Ελληνικού περιπτέρου και να ευχηθώ στις εταιρίες μας καλή επιτυχία στις επαφές που θα έχουν κατά τη διάρκεια της και στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA2014.

Η Ελληνική Κυβέρνηση την οποία εκπροσωπώ, στηρίζει έμπρακτα και αμέριστα την προσπάθειά τους.»