20 χρόνια αντιπροσώπευσης του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο, έκλεισε το Eλληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Μονάχου, ο οποίος ανήκει στους 10 μεγαλύτερους, παγκοσμίως, Εκθεσιακούς Οργανισμούς, τίμησε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για τα 20 χρόνια άριστης συνεργασίας και αντιπροσώπευσης των διεθνών γερμανικών εκθέσεων καθώς και ανάλογων διοργανώσεων εκτός Γερμανίας.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις, μέσω των οποίων ανοίγει νέους ορίζοντες και προωθεί την εξωστρέφεια των Ελλήνων επιχειρηματιών, δίνοντάς τους διεξόδους σε μια περίοδο κρίσιμη για την εγχώρια οικονομία.

Μόνο το 2018, χρονιά με επιδόσεις ρεκόρ σε συμμετοχές στις γερμανικές εκθέσεις, οι εκθέτες από την Ελλάδα και την Κύπρο ξεπέρασαν συνολικά κατά πολύ τους 1.200 και οι επισκέπτες τους 12.000.

Στην τόνωση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών να συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις του Μονάχου συνέβαλλαν καθοριστικά, εκτός από τις Β2Β συναντήσεις, τις οποίες οργανώνει το Επιμελητήριο και οι οργανωμένες υπηρεσίες “One Stop Shop”, τις οποίες προσφέρει, έχοντας δημιουργήσει έναν ειδικό μηχανισμό υποστήριξης εκθετών και επισκεπτών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα ήδη από το 2013, με την οποία το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αναλαμβάνει την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου εκθέτη, ενώ τον υποστηρίζει σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η υποβολή και παρακολούθηση της αίτησης συμμετοχής του στην έκθεση, η επιλογή και η οργάνωση του περιπτέρου του, η προβολή του αλλά και η μεταφορά και διαμονή του στη Γερμανία, η υποστήριξή του με βοηθητικό προσωπικό καθώς και η παροχή βοήθειας κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Παράλληλα, οργανώνει και επιχειρηματικές αποστολές επίσκεψης σε εκθέσεις. Πρόκειται για υπηρεσίες που παρέχονται σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες, για τους οποίους το Επιμελητήριο διαμεσολαβεί, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού, τη διαμονή τους στη Γερμανία αλλά και την υποδοχή τους στις εκθέσεις. Επίσης, διαθέτει όλο το ενημερωτικό υλικό των εκθέσεων μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των σημαντικότερων γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών για πάνω από 65 χρόνια.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στα 20 χρόνια αντιπροσώπευσης του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου, δήλωσε ότι: “το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, θεωρώντας ότι ο ‘δρόμος’ των εξαγωγών είναι αυτός, ο οποίος θα κρατήσει την ελληνική οικονομία σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης. Οι διεθνείς γερμανικές εκθέσεις, λειτουργώντας ως πύλες εξωστρέφειας, προσφέρουν πρώτης τάξεως ευκαιρίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες, που πιστεύουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και που βασίζουν τη δράση τους στην ποιότητα, τη διαφοροποίηση και την καινοτομία”.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο                                                                                                                                          

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ