Αν και τα τελευταία χρόνια η οικονομία στην Ελλάδα φέρεται να έχει λάβει μια θετική στροφή, η πραγματικότητα έχει στην καλύτερη περίπτωση παραμείνει το ίδιο. Πολλές οικογένειες εξακολουθούν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οικονομικά, καθώς πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα και να λάβουν πρόσβαση σε βασική ιατρική περίθαλψη λόγω της ‘ελλειψης οικονομικών πόρων.

Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα, όπου υπάρχει μια αυξημένη συχνότητα ασθένειας.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατροφαρμακευτικής εκστρατείας βοήθειας, η Ελληνο-Αυστραλιανή μη-κερδοσκοπική οργάνωση Πρεσβευτές της Ελλάδας, πρόσφατα δώρισε $2000 στους Γιατρούς του Κόσμου για να χρηματοδοτήσουν την ιατρική φροντίδα που παρέχεται στα παιδιά που είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης. xmas tree

Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλα τα μέλη της Ελληνικής και της ευρύτερης Αυστραλιανής κοινωνίας τα οποία μάζεψαν «χρυσά» κέρματα και που έκαναν άμεσες δωρεές προς αυτό το σημαντικό σκοπό (σημειώνεται ιδιαίτερα η δωρεά των 250 δολαρίων προς μνήμη του Aθανάσιου Κούβελα, και των 250 δολαρίων προς μνήμη του Ηλία Kολενδριανού).

Η δωρεά αυτή χρησιμοποιήθηκε για την αγορά φαρμάκων και ιατρικών προμήθειων μέσα από των οποίων θα βοηθηθούν περισσότερο από 250 παιδιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό περιλαμβάνει αντιβιώσεις, εισπνεόμενα, δερματικές αλοιφές, ρινικά σπρέι /ορών για τη μύτη, και αντιπυρετικά φάρμακα.

H κα.Εύη Γιαννά, ιδρύτρια των Πρεσβευτών της Ελλάδας, επισκέφτηκε την εδρα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα φέτος τον Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της είδε από πρώτο χέρι την υπέροχη υποστήριξη που παρέχουν σε καθημερινή βάση στους ανασφάλιστους, στους άπορους και στους άνεργους της Ελλάδας, σχεδόν αποκλειστικά μέσα από τη σκληρή δουλειά των εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών και θεραπευτών τους.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Γιατροί του Κόσμου εκτελούν την ετήσια τους “Λίγο γάλα για πολλά παιδιά” εκστρατεία όπου δημιουργούν χριστουγεννιάτικα δέντρα από κουτιά γάλα τα οποία δωρίζονται από σχολεία και εταιρίες, και που μοιράζοντε σε παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Φέτος, το τεράστιο ποσό των 7000 κουτιών γάλατος δωρίθηκε και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στους χειμερινούς μήνες, μέσω των παιδικών τους προγραμμάτων και κλινικών.

Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας καλούν όλους μας να δείξουμε <<λίγη Χριστουγεννιάτικη αγάπη>> κάνοντας μια δωρεά για την στήριξη αυτής της υπέροχης καμπάνιας. Θα ήθελαν επίσης επί αυτή την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους και να στείλουν τις καλύτερες τους ευχές για ευτυχισμένα και ασφαλή Χριστούγεννα σε όλη την παροικία, και τις ευχαριστίες τους για τη συνεχή της υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κάνετε μια δωρεά παρακαλώ στείλτε τα ερωτήματά σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση aid@greekambassadors.org.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ