Το κέρμα θα ονομάζεται «Πλανήτης Γη» και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για πληρωμές μόνον στην Γερμανία!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ένα νέο συλλεκτικό κέρμα, ονομαστικής αξίας πέντε Ευρώ, που θα απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες, πρόκειται να θέσει προσεχώς σε κυκλοφορία η Γερμανία.
Όπως ανακοινώθηκε, η χρήση του νομίσματος αυτού θα είναι νόμιμη και για τις διάφορες συναλλαγές στην χώρα και θα μπορεί να χρησιμοποιείται κανονικά για πληρωμές.
Το κέρμα θα ονομάζεται «Πλανήτης Γη» και περιμετρικά το χρώμα του θα είναι μπλε. Επάνω του θα είναι χαραγμένες οι πέντε ήπειροι του πλανήτη, ενώ στο εσωτερικό του θα είναι χαραγμένος ένας αετός, σύμβολο της Γερμανίας.
Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» είχε αποκαλύψει από το περασμένο καλοκαίρι, ότι θα έβγαινε το συγκεκριμένο καινούριο νόμισμα, το οποίο θα έχει διάμετρο 27,25 μιλιμέτρ, 1,5 μιλιμέτρ περισσότερο από το νόμισμα των 2 Ευρώ (του οποίου η διάμετρος είναι 25,75 μιλιμέτρ).Το βάρος του νέου κέρματος θα είναι 9 γραμμάρια.
Το νομισματοκοπείο του Μονάχου γνωστοποίησε, πως το νόμισμα των 5 Ευρώ θα βγει σε δύο διαφορετικές βερσιόν και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για πληρωμές μόνον στην Γερμανία, όπως ανακοίνωσε και η γερμανική Bundesbank.

die_welt-1