Προβλέπει την χορήγηση βεβαίωσης εξάμηνης, αντί μηνιαίας, διάρκειας σε φυσικά πρόσωπα, που είναι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, εφ' όσον έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για όλο το χρονικό διάστημα, που προηγείται της χορήγησης της βεβαίωσης.

-Στον αέρα βρίσκεται η έκδοση 273.000 συντάξεων, ενώ υπάρχουν κρυφά ελλείμματα συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως εκτιμούν ειδικοί σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, προειδοποιώντας με άρθρα και δηλώσεις τους την ελληνική κοινή γνώμη, Ασφαλιστικά Ταμεία και ΕΟΠΥΥ βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση!
Και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι χωρίς χρήματα μένουν έως και 2,5 χρόνια χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ στον αέρα βρίσκεται η έκδοση 273.000 συντάξεων, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος για μεγαλύτερη μείωση των εφάπαξ.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι μια «πραγματική βόμβα» είναι έτοιμη να εκραγεί» στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, που εκτός από τα φανερά, ταλανίζεται και από “κρυφά” χρέη, που απειλούν να το τινάξουν στον αέρα, μαζί όμως και με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος περιμένει δισεκατομμύρια ευρώ από τα άδεια Ταμεία.

Υπάρχουν κρυφά ελλείμματα συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία απλά δεν «φαίνονται», καθώς δεν έχουν ακόμη αποδοθεί οι εκκρεμείς συντάξεις, που είναι σε εκκρεμμότητα επί τουλάχιστον δύο χρόνια

Ουσιαστικά, δηλαδή, με το μεγάλο λογιστικό πρόβλημα, που παρουσιάζεται, βρίσκονται στον αέρα και οι συντάξεις και η περίθαλψη.ASFALISTIKA+TAMEIA
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, μπορεί το έλλειμμα των Ταμείων να υπολογίζεται εφέτος στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και για του χρόνου στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ και ήδη να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή του με νέες περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αλλά και με την αύξηση των ορίων ηλικίας, όμως δεν είναι μόνον αυτά τα ποσά, που λείπουν. Υπάρχουν κρυφά ελλείμματα συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία απλά δεν «φαίνονται», καθώς δεν έχουν ακόμη αποδοθεί οι εκκρεμείς συντάξεις, που είναι σε εκκρεμμότητα επί τουλάχιστον δύο χρόνια.