-«Η γερμανική εμμονή στην λιτότητα έχει διαιρέσει περισσότερο από ποτέ, την Ευρώπη»!

Σε δήλωση-βόμβα προέβη σε συνέντευξή του, που παρεχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είπε ευθαρσώς, ότι βλέπει την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την επικράτηση της Μαρίν Λε Πεν στην Γαλλία!
«Το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πλέον απίθανο» υποστήριξε, συγκεκριμένα, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο υποψήφιος για την Καγκελαρία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD στις ομοσπονδιακές εκλογές του Φθινοπώρου. Ο ίδιος παραδέχθηκε ακόμη, ότι «η γερμανική εμμονή στην λιτότητα έχει διαιρέσει περισσότερο από ποτέ, την Ευρώπη».
«Έχω ερωτήσει την Καγκελάριο, τι θα ήταν πιο επιζήμιο για την Γερμανία: Να επιτρέψει στην Γαλλία να έχει έλλειμμα 0,5% παραπάνω ή η Μαρίν Λε Πεν να γίνει Πρόεδρος;» έσπευσε να προσθέσει ο ίδιος.
Όσον αφορά τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε., ο κ. Γκάμπριελ επεσήμανε, ότι «εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μας καταραστούν».
«Η Γερμανία ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά», κατέληξε ο Πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.