Ενιαία στολή για όλο το προσωπικό ασφάλειας των ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων

Παροχής υπηρεσιών ασφάλειας -security, προβλέπει Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας!
-Τι περιλαμβάνουν η κανονική και η επιχειρησιακή στολή υπηρεσίας ανδρών και γυναικών των εταιρειών security!

Ενιαία στολή θα πρέπει να φορά πλέον όλο το προσωπικό ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security), σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξέδωσαν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, που.
καθορίζει τον ενιαίο τύπο της στολής.
Ειδικότερα, η Στολή Υπηρεσίας για άνδρες και γυναίκες, για την χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να περιλαμβάνει:
– Πηλήκιο τύπου τζόκεϋ χρώματος γκρι ανοικτού. – Επενδύτης ισχυρού ψύχους, τύπου τζάκετ, χρώματος γκρι ανοικτού,
– Επενδύτη τύπου μπουφάν (με προσθαφαιρούμενη επένδυση), χρώματος γκρι ανοικτού,
– Υποκάμισο χρώματος γκρι, με εμπρόσθιες τσέπες στο ύψος του θώρακα. Παντελόνι χρώματος γκρι ανοικτού, με παραράμματα χρώματος μολυβί κατά μήκος της εξωτερικής ραφής των σκελών,
– Γραβάτα χρώματος μαύρου (προαιρετικά),
– Ζώνη καννάβινη χρώματος γκρι ανοικτού,
– Υποδήματα και κάλτσες, χρώματος μαύρου. Κατά την χειμερινή περίοδο, σε εσωτερικούς χώρους, είναι δυνατόν να φέρεται εξωτερικά αντί των επενδυτών, μόνον το υποκάμισο. Η θερινή ενιαία στολή είναι ίδια με την χειμερινή, με την διαφορά, ότι δεν φέρονται οι επενδύτες και το υποκάμισο είναι με κοντές ή αναδιπλωμένες χειρίδες.

Τι περιλαμβάνει η επιχειρησιακή στολή υπηρεσίας ανδρών και γυναικών

Η Υπουργική Απόφαση προβλέπει, όμως, και δεύτερο τύπο Στολής Υπηρεσίας ανδρών και γυναικών, που ανήκουν στο προσωπικό ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, η οποία χαρακτηρίζεται ως επιχειρησιακή.
Η χειμερινή επιχειρησιακή στολή θα περιλαμβάνει:
– Πηλήκιο τύπου τζόκεϋ χρώματος γκρι ανοικτού,
– Επενδύτη ισχυρού ψύχους, τύπου τζάκετ, χρώματος γκρι ανοικτού,
– Επενδύτη τύπου μπουφάν (με προσθαφαιρούμενη επένδυση), χρώματος γκρι ανοικτού,
– Χιτώνιο τύπου υποδήτη, με εμπρόσθιες τσέπες στο ύψος του θώρακα και εσωτερικά αυτού πουλόβερ τύπου ζιβάγκο ή φανέλα κλειστή, χρώματος μολυβί,
– Παντελόνι, τύπου φόρμας, χρώματος γκρι ανοικτού,
– Ζώνη καννάβινη χρώματος γκρι ανοικτού,
– Υποδήματα υψηλά (τύπου αρβύλας) και κάλτσες, χρώματος μαύρου.
Η θερινή επιχειρησιακή στολή θα είναι ίδια με την χειμερινή στολή, με την διαφορά ότι δεν φέρονται επενδύτες και το χιτώνιο είναι με κοντές ή αναδιπλωμένες χειρίδες.

Το διακριτικό σήμα-κονκάρδα και τα άλλα ειδικά διακριτικά

Εκτός αυτών, το προσωπικό security θα φέρει και ειδικό διακριτικό σήμα (κονκάρδα). Το ειδικό διακριτικό σήμα, που προβλέπεται, θα βρίσκεται στο αριστερό ημιθωράκιο των επενδυτών, χιτωνίων και υποκαμίσων των στολών του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που φέρονται εξωτερικά.
Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπονται και ειδικά διακριτικά.
Συγκεκριμένα, στο ύψος της συρραφής αμφοτέρων των χειρίδων με τον κυρίως κορμό, των επενδυτών, χιτωνίων και υποκαμίσων των στολών του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που φέρονται εξωτερικά, θα συρράπτονται παραράμματα, στα οποία θα αναγράφεται με λευκό χρώμα σε μολυβί φόντο η φράση «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ». Τρία εκατοστά κάτω από το παράραμμα της αριστερής χειρίδας, θα φέρεται το ειδικό διακριτικό σήμα ή ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης. Όμοιο παράραμμα θα φέρεται και στο δεξί ημιθωράκιο των παραπάνω ειδών πάνω από την τσέπη, καθώς και στην μετωπίδα του τζόκεϋ.