-Παραιτήθηκε ο αλβανικής καταγωγής Υφυπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Άρμπεν Λαμπένιστα, επειδή «η Κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι εχθρική απέναντι στους Αλβανούς της χώρας».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το κρατίδιο των Σκοπίων φαίνεται, ότι περιέρχεται ημέρα με την ημέρα σε ολοένα και πιό απελπιστική κατάσταση, εξαιτίας της μεγάλης αστάθειας, που το απειλεί. Η αστάθεια αυτή μπορεί να το οδηγήσει ακόμη και στην διάσπαση ή την διάλυσή του, καθώς το μέγεθος των προβλημάτων της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς αλλά και των διαρκώς εντεινόμενων εθνοτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των σλαβικής και αλβανικής καταγωγής πολιτών του,το έχουν φέρει στο «χείλος του γκρεμού».SKOPIA

Παραιτήθηκε ο αλβανικής καταγωγής Υφυπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Άρμπεν Λαμπένιστα, επειδή «η Κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι εχθρική απέναντι στους Αλβανούς της χώρας»

Στα πλαίσια της κρίσης αυτής, ο αλβανικής καταγωγής Υφυπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Άρμπεν Λαμπένιστα, μέλος του αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, ανήγγειλε, ότι παραιτείται από το αξίωμα και από το ίδιο το κόμμα.
Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, η επιλογή του να παραιτηθεί, αποτυπώνει την δυσαρέσκειά του, για τον τρόπο, με τον οποίο τοποθετείται το DUI απέναντι στην πολιτική κρίση στην χώρα και για την στάση της Σκοπιανής Κυβέρνησης σχετικά με μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την ΠΓΔΜ. Ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η Κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι εχθρική απέναντι στους Αλβανούς της χώρας.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκφράζονται ιδιαίτερα απαξιωτικά για τους Αλβανούς των Σκοπίων, που αποτελούν συνολικά το 25% του πληθυσμού τους

Πρέπει να σημειωθεί, ότι τα Σκόπια έχουν γίνει τελευταία άνω-κάτω από τις αποκαλύψεις για τηλεφωνικές υποκλοπές, από τις οποίες προκύπτει, ότι υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, εκφράζονται ιδιαίτερα απαξιωτικά και με προσβλητικό τρόπο για τους Αλβανούς των Σκοπίων, οι οποίοι αποτελούν συνολικά το 25% του πληθυσμού της χώρας.
«Εγώ δεν μπορώ να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι και να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους» προσέθεσε ο Άρμπεν Λαμπένιστα στην ανακοίνωσή του, που ενδέχεται να πυροδοτήσει μεγαλύτερες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των σλαβικής και αλβανικής καταγωγής κατοίκων της ΠΓΔΜ.