-Οι ανείσπρακτες οφειλές προς την Επιχείριση αγγίζουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα “φέσια” από τους απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
-Η ΔΕΗ δηλώνει, ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε θα αναγκαστεί από την επόμενη χρονιά να αυξήσει τα τιμολόγια σε αυτούς που πληρώνουν.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές πελάτες της έχει δώσει η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, πρόκειται για ανθρώπους, που δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν κάτω υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν.
Tο “σαφάρι” της ΔΕΗ για τον εντοπισμό των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000 και τους οποίους η ΔΕΗ θέλει να εισπράξει.apodeixeis
Παράλληλα, όπως είχε ήδη κάνει γνωστό πριν λιγες ημερες, οι ανείσπρακτες οφειλές αγγίζουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα “φέσια” από τους απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή, που τα δάνεια της ΔΕΗ σε τράπεζες φθάνουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
“Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών, που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες” είπε ο κ. Αδαμίδης και ξεκαθάρισε, ότι αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε η Επιχείρηση θα αναγκαστεί από την επόμενη χρονιά να αυξήσει τα τιμολόγια σε αυτούς που πληρώνουν.

“Συνήθως εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους μικροκαταναλωτές από περιοχές της χώρας με χαμηλά εισοδήματα, σε αντίθεση με όσους διαθέτουν πολυτελείς βίλες και πισίνες, που άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ”

“Είναι μονόδρομος αυτές οι επιλογές για την ΔΕΗ” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης. Όπως υπογραμμίζει, τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της απήχησης, που είχαν τα κινήματα “δεν πληρώνω”, ορισμένοι καταναλωτές επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των κινητών τους τηλεφώνων, παρά τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, πολλές οικογένειες διαθέτουν 3 και 4 κινητά τηλέφωνα αντί για ηλεκτρικό ρεύμα. “Αυτό είναι απαράδεκτο. Ποιός θα αναγκαστεί να πληρώσει μετά; Οι “συνήθεις ύποπτοι”, δηλαδή αυτοί που είναι συνεπείς και πληρώνουν” τονίζει. Μάλιστα, προσθέτει, πως συνήθως εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς μικροκαταναλωτές από περιοχές της χώρας με χαμηλά εισοδήματα, σε αντίθεση με όσους διαθέτουν πολυτελείς βίλες και πισίνες.
Ο ίδιος αποκαλύπτει, ότι υπάρχουν καταναλωτές – ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων, που άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά η ΔΕΗ αδυνατούσε όλα αυτά τα χρόνια να τους διακόψει την ηλεκτροδότηση, με “άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις”, επειδή “φουσκωτοί” -όπως λέει- παρεμπόδιζαν και απειλούσαν τους υπαλλήλους των συνεργείων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Τα “φέσια” στην ΔΕΗ ξεπερνούν σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ

Ο κ. Αδαμίδης καταγγέλλει ακόμα, ότι ορισμένοι μεγαλοοφειλέτες, όταν η ΔΕΗ τους “κόβει” το ρεύμα και αφαιρεί τον μετρητή, υπογράφουν συμβόλαιο με μια από τις ιδιωτικές εταιρείες – παρόχους και ηλεκτροδοτούνται κανονικά, χωρίς να πληρώσουν το προηγούμενο χρέος, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό, που υπάρχει.
“Πηγαίνουν σε ιδιωτικές εταιρείες και αφήνουν “φέσι” στην ΔΕΗ. Τα “φέσια” στην ΔΕΗ αυτή την ώρα είναι πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτές οι εταιρείες παίρνουν τον πελάτη, αδιαφορώντας αν χρωστούσε στην ΔΕΗ” λέει ο κ. Αδαμίδης.
Ο κ. Αδαμίδης καταλήγει επισημαίνοντας, ότι όσοι πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο -καθώς αυτή την στιγμή είναι ήδη ενταγμένοι 600.000 καταναλωτές- και διαβεβαιώνει, ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να τους “κόψει” το ρεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ