– Μάρτιν Γέγκερ: «Οι πληροφορίες του Βερολίνου, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν συνάδουν με αυτές, που έρχονται από την Αθήνα».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Έντονα ενοχλημένος φαίνεται, ότι είναι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για την ξεκάθαρη παρέμβαση των Αμερικανών, μέσω του Υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού υπέρ της Ελλάδας.
Οι πληροφορίες του Βερολίνου, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν συνάδουν με αυτές, που έρχονται από την Αθήνα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ και, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, διεμήνυσε, ότι «έχουμε ήδη δείξει την μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτό το πρόγραμμα».OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Γέγκερ επιβεβαίωσε, ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στην συνάντηση της G-7 στην Δρέσδη, αλλά δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα και δεν θα ληφθούν αποφάσεις, καθώς οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο Eurogroup.
«Πρέπει να σημειώσουμε, ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, η συνολική λύση, όμως, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξακολουθεί να εκκρεμεί», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες, που φθάνουν από την Αθήνα, αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

«Έχει ήδη επιδειχθεί μεγάλη ευελιξία, τόσο στην παράταση του προγράμματος, όσο και στην δυνατότητα, που δόθηκε στην Αθήνα, να μην εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά να υποβάλει δικές της προτάσεις»

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τις σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε επεσήμανε, ότι έχει ήδη επιδειχθεί μεγάλη ευελιξία και αναφέρθηκε, τόσο στην παράταση του προγράμματος, όσο και στην δυνατότητα, που δόθηκε στην Αθήνα, να μην εφαρμόσει μία προς μία τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά να υποβάλει δικές της προτάσεις.
Αναφορικά δε με δήλωση του κ. Σόϊμπλε για πιθανότητα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων για την Ελλάδα, ο Γιέγκερ τόνισε, ότι ο Υπουργός του αναφέρεται σε αποκλειστική αρμοδιότητα των εθνικών Κυβερνήσεων και συνέστησε να διαβαστεί προσεκτικά αύριο ολόκληρη η συνέντευξη του Γερμανού Υπουργού των Οικονομικών στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».