Σε κλίμα εγκαρδιότητας και φιλίας γιορτάστηκε και φέτος στης 18 Μαρτίου,  (16 Φεβρουαρίου για την Κίνα,) στο ξενοδοχείο Κάραβελ από τον Σύνδεσμο Ελλάδος Κίνας με την συμμετοχή επισήμων και πλήθος κόσμου το Έτος του Σκύλου ή το Έτος 4716 από την βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα 3000 πχ.

Προμηνύεται καλότυχο το νέο έτος, αφού το συμπαθητικό ζώο συμβολίζει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του την πίστη, την υπευθυνότητα, την φιλία, την εντιμότητα, την αγάπη, την αφοσίωση..

Φέτος που συμπληρώνονται 62 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου, το 1956, καθώς και στον απόηχο της λήξης του 2017, Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασιών με την Κίνα.

Ο πρέσβης κ. Zou Xiao Li αφού συνεχάρη το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους στην ανάπτυξη τον ελληνοκινεζικών σχέσεων, υπογράμμισε την σημαντικότητα της χώρας μας σαν ένα δυνατό εταίρο της Κίνας και τόνισε ότι ο Σύνδεσμός μας μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και να συνεισφέρει θετικά στην μεγάλη πορεία για την προώθηση και σύσφιξη σχέσεων Δύσης και Ανατολής.

«Σήμερα», είπε, «όπου στα πολιτικά μας συνέδρια και μέσω του προέδρου μας κ. Xi Zin Pin αποφασίστηκε η ανάπτυξη νέας πολιτικής, με την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων, την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και αμοιβαιότητας των σχέσεων της Κίνας με Τρίτες χώρες, για την ευημερία και ειρήνη των λαών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ποταμιάνος και η Α αντιπρόεδρος κα. Αμαλία Ματιάτου αναφέρθηκαν στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε παρά τις δύσκολες συγκυρίες, που υπάρχουν από την ίδρυση του Συνδέσμου και ευχήθηκαν να πράξουν το καλύτερο δυνατόν για την επίτευξη των στόχων του.

Αφού αντηλάγησαν συμβολικά δώρα, η βραδυά συνεχίστηκε σε ευχάριστο κλίμα με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα μέσα από ευχές για ένα

«Χαρούμενο και Ειρηνικό Έτος 2018!!!…»

Antonia Troumpouki