Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, κατέθεσε σήμερα (4.02.2019) ο  Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον σχεδιαζόμενο εμπαιγμό των Ελλήνων ψηφοφόρων που κατοικούν στο εξωτερικό, από την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντισυνταγματική ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

« Η «Εξόφθαλμα αντισυνταγματική» αυτή  ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, έχει ξεσηκώσει ένα ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας στις τάξεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Διαμαρτύρονται γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί ανίκανους  να αποφασίζουν για τις τύχες της χώρας καταγωγής τους, στην οποία εντούτοις και ακίνητες περιουσίες διαθέτουν, και φόρους εισοδήματος πληρώνουν  και τα παιδιά τους στέλνουν να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην ερώτησή του, και ρωτά,  τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανάδειξη τριών  βουλευτών Αποδήμων»; , και αν θα προχωρήσει εν τέλει η Κυβέρνηση σε Νομοθετική  ρύθμιση του θέματος της ψήφου των  Ελλήνων του εξωτερικού;

Το κείμενο της ερώτησης

Μεταξύ άλλων το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-  5302/4.2.2019

Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

 

Θέμα: Ψήφος Αποδήμων

 

Εδώ και πέντε μέρες  το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών,  σιωπούν προκλητικά για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον σχεδιαζόμενο εμπαιγμό των Ελλήνων ψηφοφόρων που κατοικούν στο εξωτερικό από την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόδηλα αντισυνταγματική ρύθμιση, με την οποία οι Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού, θα μπορούν μεν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, αλλά η ψήφος τους αυτή δεν θα προσμετράται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος, αλλά για μόνο την ανάδειξη τριών «βουλευτών Αποδήμων»!

Η «Εξόφθαλμα αντισυνταγματική» αυτή  ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, έχει ξεσηκώσει ένα ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας στις τάξεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Διαμαρτύρονται γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί ανίκανους  να αποφασίζουν για τις τύχες της χώρας καταγωγής τους, στην οποία εντούτοις και ακίνητες περιουσίες διαθέτουν, και φόρους εισοδήματος πληρώνουν  και τα παιδιά τους στέλνουν να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης,

-Δεδομένου ότι οι Απόδημοι Έλληνες ψηφοφόροι είναι ανάστατοι, αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανάδειξη τριών  βουλευτών Αποδήμων»;

-Θα προχωρήσει εν τέλει η Κυβέρνηση σε Νομοθετική  ρύθμιση του θέματος της ψήφου των  Ελλήνων του εξωτερικού;

   

Αθήνα 4 Φεβρουαρίου  2019

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Σάββας Αναστασιάδης