Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν τώρα «ένα τεράστιο πρόβλημα» για τις Σκοπιανές Αρχές, γι’ αυτό και προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν την αθρόα είσοδό τους στην ΠΓΔΜ!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «FOCUS», ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνωφ, ζήτησε επείγουσα συνεργασία μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας στον τομέα των Υπηρεσιών Ασφαλείας, λόγω της έκρυθμης κατάστασης, η οποία έχει δημιουργηθεί με τους χιλιάδες πρόσφυγες στην Ειδομένη.
Εξάλλου, όπως ανέφερε το σκοπιανό κανάλι « Telma TV», ο Πρόεδρος, Γκιόργκε Ιβάνωφ, γνωστοποίησε την επιθυμία του για άμεση συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας του.
«Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των πολιτικών δομών και των Υπηρεσιών Ασφαλείας της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, καθώς και η αδυναμία να συγκροτηθούν κοινές ομάδες, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση», δήλωσε ο Σκοπιανός Πρόεδρος.SKOPIA
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε μετά το συμβάν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα, όταν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες, με επικεφαλής στελέχη από ανθρωπιστικές οργανώσεις, εισήλθαν παράνομα στο χωριό Moin της ΠΓΔΜ.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν τώρα «ένα τεράστιο πρόβλημα» για τους Σκοπιανούς, γι’ αυτό και προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές

Όπως εκτιμούν πολιτικοί και διπλωματικοί αναλυτές, στην θέση της Τουρκίας ευρίσκεται τώρα η Ελλάδα , ως προς το γεγονός της συσσώρευσης μεταναστών, οι οποίοι απεγνωσμένα αναζητούν μία «χαραμάδα» για να εισέλθουν στα Σκόπια. Οι 15.000 αγανακτισμένοι και βασανισμένοι άνθρωποι, που στοιβάζονται καθημερινά στην Ειδομένη, αποτελούν τώρα «ένα τεράστιο πρόβλημα» για τους Σκοπιανούς, γι’ αυτό και προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές. Εκτός, όμως, από αυτό, οι Σκοπιανοί ζητούν συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο: Οι πρόσφυγες και μετανάστες, που θα εισέλθουν εντός του σκοπιανού εδάφους, δεν «επιστρέφονται» πίσω νόμιμα, παρά μετά από επίπονη νομική διαδικασία.
Οι ίδιοι αναλυτές υπογραμμίζουν, ότι οι περισσότεροι από 44 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αναζητούν διέξοδο προς τα Σκόπια. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ότι και να γίνει και ως εκ τούτου οι Σκοπιανοί φοβούνται την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών από κάποια αφύλακτη πλευρά των συνόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ