. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

-Ωστόσο, ειδικοί αναλυτές θεωρούν τον λόγο αυτόν πρόφαση και πιστεύουν, ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για υλοποίηση μυστικών σχεδίων, που έχουν στόχο την ανάπτυξη νέων όπλων στο διάστημα!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Όπως αναφέρει σχετικό αμερικανικό δημοσίευμα, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) εργάζεται εντατικά για την κατάστρωση σχεδίων βελτίωσης της ασύρματης επικοινωνίας σε μεγάλες αποστάσεις.Τα σχέδια αυτά προβλέπουν την ρίψη βομβών πλάσματος στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, με την χρήση ενός στόλου πολύ μικρών δορυφόρων «cubesats». Ωστόσο, ειδικοί αναλυτές θεωρούν τον λόγο αυτόν πρόφαση και πιστεύουν, ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για υλοποίηση μυστικών σχεδίων, που έχουν στόχο την ανάπτυξη νέων όπλων στο διάστημα!

Την νύχτα η πυκνότητα των φορτισμένων σωματιδίων της ιονόσφαιρας είναι μεγαλύτερη, καθιστώντας τα πιο ανακλαστικά στην μεταφορά ραδιοσημάτων

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτό, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους του σχεδίου της την νύχτα υπάρχει, ως γνωστό, καλύτερη λήψη των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, που δεν «ακούγονται» την ημέρα, την νύκτα ακούγονται πολύ καλύτερα, από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Αυτό έχει σχέση με την αλλαγές στην ιονόσφαιρα, η οποία είναι ένα στρώμα φορτισμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, που ξεκινά περίπου από ύψος 60 χλμ. Απόντην επιφάνεια της Γης.
Η καμπυλότητα της Γης αποτελεί εμπόδιο στα επίγεια ραδιοσήματα από το να ταξιδεύουν περισσότερο από 70 χιλιόμετρα, χωρίς «βοήθεια». Την νύχτα, όμως, η πυκνότητα των φορτισμένων σωματιδίων της ιονόσφαιρας είναι μεγαλύτερη, καθιστώντας τα πιο ανακλαστικά στην μεταφορά ραδιοσημάτων.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία USAF σκοπεύει να διεγείρει την ιονόσφαιρα με την βοήθεια πλάσματος με την χρήση ενός στόλου πολύ μικρών δορυφόρων «cubesats»

Προκειμένου, λοιπόν, να υπάρξει βελτίωση της ασύρματης επικοινωνίας μέσω των ραδιοσημάτων, σε μεγάλες αποστάσεις, η αμερικανική αποστολή θέλει να παρέμβει σε αυτήν την διαδικασία .
Κατά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αυτή δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά, που επιχειρείται «επιδιόρθωση» της κατάστασης στην ιονόσφαιρα, με σκοπό να βελτιωθούν οι ραδιοεπικοινωνίες και να ενισχυθεί το φάσμα συχνοτήτων και να ταξιδέψουν σήματα πέρα από τον ορίζοντα.
Το σύστημα HAARP (High Frequency Active) στην Αλάσκα, (σ.σ. το οποίο από πολλούς θεωρείται υπεύθυνο για πολλές κλιματικές και γεωλογικές ανωμαλίες, που παρατηρούνται τελευταία στον πλανήτη μας), διεγείρει την ιονόσφαιρα με ακτινοβολία, με μια σειρά από κεραίες επίγειων σταθμών, με την βοήθεια πλάσματος.
Η αμερικανική αεροπορία USAF θέλει να κάνει τώρα το ίδιο, ακόμα πιο αποτελεσματικά, με την χρήση μικροσκοπικών δορυφόρων «cubesats», οι οποίοι θα μεταφέρουν μεγάλους όγκους ιονισμένου σωματιδίων απευθείας στην ιονόσφαιρα.

Η USAF θέλει να εξομαλύνει τις επιπτώσεις των ηλιακών ανέμων, οι οποίοι επιδρούν στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού GPS, και επίσης να διερευνήσει την δυνατότητα αποφυγής της διακοπής της επικοινωνίας από εχθρικούς δορυφόρους

Καθώς οι Αμερικανοί ειδικοί επιθυμούν την διεύρυνση του φάσματος των ραδιοφωνικών σημάτων, η USAF τονίζει, ότι θέλει να εξομαλύνει τις επιπτώσεις των ηλιακών ανέμων, οι οποίοι επιδρούν στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού GPS, και επίσης να διερευνήσει την δυνατότητα αποφυγής της διακοπής της επικοινωνίας από εχθρικούς δορυφόρους.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η USAF έχει υπογράψει τρία συμβόλαια με εταιρείες και θα επιλέξει τους τρεις καλύτερους τρόπους για την καλύτερη αντιμετώπιση της αποστολής αυτής. Η καλύτερη πρόταση, που θα επιλεγεί, θα περάσει σε μια δεύτερη φάση, στην οποία γεννήτριες πλάσματος θα δοκιμαστούν σε θαλάμους κενού αέρα για διερευνητικές διαστημικές πτήσεις.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές, εάν η USAF θα επιτύχει στα σχέδιά της.

Ειδικοί επιστήμονες: Η δημιουργία επαρκούς ενέργειας για να δημιουργηθεί πλάσμα στους μικροσκοπικούς δορυφόρους μπορεί να αποβεί ανυπέρβλητο εμπόδιο, ενώ μεγάλες δυσκολίες υπάρχουν και αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ηλιακού ανέμου

«Αυτά είναι πραγματικά έργα πρώιμου σταδίου, που αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά όρια στην έρευνα της μεταφοράς πλάσματος στην ιονόσφαιρα», δηλώνει ο John Kline, ο οποίος ηγείται της ομάδας Μηχανικών Plasma σε έρευνα στο New Jersey των ΗΠΑ.
Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες θα είναι η δημιουργία επαρκούς ενέργειας για να δημιουργηθεί πλάσμα στους μικροσκοπικούς δορυφόρους. «Αυτό μπορεί να αποβεί ανυπέρβλητο εμπόδιο», τόνισε ο ίδιος.
Αλλά και ο David Last, πρόεδρος του βασιλικού Ινστιτούτου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι επιφυλακτικός σχετικά με τις φιλοδοξίες της USAF για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ηλιακού ανέμου.
«Όταν ηλιακές καταιγίδες διαταράξουν τα σήματα GPS, ολόκληρη η πλευρά της Γης, που αντιμετωπίζει τον ήλιο, επηρεάζεται», λέει ο ίδιος . «Δεν θα ηρεμήσει μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, συμπληρώνοντας τα κενά», τονίζει ο ίδιος.
Πάντως, ειδικοί αναλυτές πιστεύουν, ότι οι αληθινοί σκοποί του εγχειρήματος αυτού δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοί, που ανακοινώθηκαν, αλλά αφορούν, στην πραγματικότητα, μυστικά σχέδια, που έχουν στόχο την ανάπτυξη νέων όπλων στο διάστημα!

ipa-simaia