(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

– Θα τοποθετηθούν σε όλη την χώρα συνολικά 1000 Bitcoin ATM, με τα οποία μπορούν να γίνονται συναλλαγές χωρίς τους περιορισμούς των capital controls.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μεγαλεπήβολο σχέδιο για την θέσπιση παράλληλου νομίσματος και στην Ελλάδα φαίνεται, πως θα πάρει σάρκα και οστά, όχι, όμως, με την εισαγωγή εθνικού νομίσματος, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Συγκεκριμένα, η εταιρεία “BTC Greece”, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία συναλλαγών με bitcoin, έχει σχέδια εγκατάστασης 1.000 Bitcoin ATM σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των Bitcoin, Cubits.
Ο ψηφιακός αυτός τρόπος συναλλαγών έχει ήδη αποτελέσει λύση για αρκετούς, που θέλουν να παρακάμψουν το σύστημα των εν ενεργεία κεφαλαιακών ελέγχων, οι οποίοι μετρούν δύο και πλέον μήνες και εμποδίζουν πολλές τραπεζικές ενέργειες, δυσκολεύοντας κατά πολύ εταιρείες και επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να αποπληρώσουν συνεργάτες στο εξωτερικό.
Το Bitcoin επέδειξε άνοδο τον Ιούνιο, εν μέσω αναφορών, πως αρκετοί Έλληνες ήταν αυτοί, οι οποίοι έτρεξαν να το χρησιμοποιήσουν, έτσι ώστε να παρακάμψουν το εμπόδιο των capital controls. Δεν υπάρχουν, όμως, ακόμη στοιχεία, τα οποία να αναφέρουν, πόσοι το έχουν ήδη κάνει, αφού η εκ φύσεως αποκεντρωμένη σύσταση της λειτουργίας των Bitcoin, δεν επιτρέπει την καταμέτρησή τους.
Σημειώνεται, ότι τα ΑΤΜ των Bitcoin έχουν ήδη εδραιωθεί σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και η Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ