Έρευνα έδειξε, ότι το 47% των Γερμανών μαθητών, ηλικίας 14-16 ετών δεν γνωρίζουν, πως υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης

(c) ellinikignomi

Στην Γερμανία, όπου θανατώθηκαν τουλάχιστον  ένα εκατομμύριο άνθρωποι!
– Μόνον οι 3 στους 10 Γερμανούς μαθητές, ηλικίας 17 ετών γνώριζαν την λειτουργία του Άουσβιτς, ενώ οι υπόλοιποι απλά το είχαν ακουστά!

Όπως υποστηρίζει μελέτη του γερμανικού ινστιτούτου Körber Institut, το 47% των μαθητών ηλικίας 14-16 ετών στην Γερμανία δεν γνωρίζουν, ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι εκεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, δολοφονήθηκαν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην συγκεκριμένη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τις ημέρες αυτές, πήραν μέρος 1.009 Γερμανοί ηλικίας 14 ετών και άνω. Ο επικεφαλής της μελέτης αυτής, Sven Tetzlaff δήλωσε προβληματισμένος με το πόσισμα της μελέτης αυτής, που δηλώνει, ότι ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής νεολαίας έχει άγνοια του πρόσφατου ιστορικού παρελθόντος της χώρας της.  «Είμαστε ανήσυχοι για το επίπεδο σπουδών στα σχολεία, όσον αφορά τα μαθήματα Ιστορίας», τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μόνον οι 3 στους 10 μαθητές, ηλικίας 17 ετών γνώριζαν την λειτουργία του Άουσβιτς, ενώ οι υπόλοιποι απλά το είχαν ακουστά. «Για εμένα είναι ένας από τους λόγους, γιατί ένας τόσο σοκαριστικά μεγάλος αριθμός μαθητών δεν γνωρίζουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς», υποστήριξε ο Sven Tetzlaff.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες ανέφεραν, ότι θέλουν το σχολείο να αναπτύσσει την κριτική σκέψη των παιδιών και να τους μαθαίνει πράγματα, που βρίσκονται κοντά στην σύγχρονη εποχή.