(c) elliniki-gnomi ATHINA
(c) elliniki-gnomi ATHINA

Αλλά και φόβους και για το ύψος των συντάξεων και την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκφράζει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων!
-Οι 7 στους 10 πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων υπηρεσιών υγείας, μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης!

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την εμπιστοσύνη στην βιωσιμότητα της δημόσιας ασφάλισης, τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στους Θεσμούς και την στάση τους απέναντι στην ασφάλιση, διαπιστώνεται έντονη δυσπιστία των πολιτών αλλά και σαφή στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε από την ΕΑΕΕ,
• Το 86% των πολιτών εκτιμά, ότι δεν είναι ασφαλή τα ασφαλιστικά. ταμεία της χώρας.
• Το 78% των πολιτών θεωρεί, ότι η οικονομική κατάσταση των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
• Το 84% των πολιτών φοβάται, ότι τα ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον, ενώ το 89% αναμένει μείωση των κρατικών συντάξεων.
• Το 91% των πολιτών θεωρεί, ότι δεν θα επαρκεί η σύνταξή του για να καλύψει τις ανάγκες, που θα δημιουργηθούν στα χρόνια της σύνταξης.
• Οι 7 στους 10 αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων υπηρεσιών υγείας, μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.
• Το 62% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τιςκρατικές παροχές υγείας.
• Οι μισοί ερωτώμενοι εκτιμούν, ότι είναι σαφώς καλύτερη η αξιοποίηση των εισφορών σύνταξης και υγείας από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ενώ αντίθετα τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται πιο κατάλληλα από μόλις ένας στους δέκα πολίτες.
• Η γνώση των νέων αυστηρών μηχανισμών ελέγχου και της εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών από την ΤτΕ, έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς της ασφαλιστικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρη Μαζαράκη, «οι πολίτες ανησυχούν, ότι αύριο η κατάσταση θα επιδεινωθεί και δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, ενώ αναγνωρίζουν, ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να είναι μία  αξιόπιστη συμπληρωματική λύση».