-Η χώρα μας βρίσκεται πίσω από το Μεξικό, την Τουρκία και την Ιταλία, ενώ, σύμφωνα με την ερευνα, «το «φακελάκι» στην Ελλάδα αποτελεί μια διαδεδομένη πρακτική για καλύτερη εξυπηρέτηση»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έρευνα του «Business insider», που δημοσιεύει η διαδικτυακή εφημερίδα «Independent», η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην διαφθορά, μεταξύ των πιο πλούσιων δημοκρατικών χωρών, στο πλαίσιο του «Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης» (ΟΟΣΑ)!
Η έρευνα έγινε με βάση τις πιο πλούσιες δημοκρατικές χώρες του ΟΟΣΑ, από τις οποίες επελέγησαν εκείνες, που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς, βάσει των στοιχείων της «Διεθνούς Διαφάνειας».
Στην Ελλάδα, το «φακελάκι» αποτελεί μια διαδεδομένη πρακτική για καλύτερη εξυπηρέτηση, σημειώνεται στο άρθρο, με βάση το οποίο η χώρα μας καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, αμέσως μετά την Ιταλία. Πάντως, η διαφθορά στην Ελλάδα έχει μειωθεί σε σχεση με έρευνα του περασμένου έτους, με την χώρα να σημειώσει 46 πόντους σε σύγκριση με τους 43 την τελευταία φορά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του «Business insider», οι 18 πιο διεφθαρμένες χώρες στον ανεπτυγμένο κόσμο, στο πλαίσιο του «Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης», είναι, κατά αντίστροφη σειρά, οι εξής:
Ιρλανδία, Ιαπωνία, Χιλή, Γαλλία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ισραήλ, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχική Δημοκρατία, Νότια Κορέα,
Ουγγαρία, Σλοβακία, Ελλάδα. Η Ιταλία και η Τουρκία βρίσκονται αντίστοιχα στην τρίτη και δεύτερη θέση της λΐστας των πιό διεφθαρμένων χωρών, ενώ την πρωτιά κατεχει το Μεξικό, που θεωρείται η πιο διεφθαρμένη χώρα του ΟΟΣΑ.

vouli1