Και θεωρείται, πως υποστηρίζει περισσότερο τα συμφέροντα της χώρας μας, από ότι άλλοι ξένοι ηγέτες!
-Το 67% των ερωτηθέντων Ελλήνωνέχουν θετική γνώμη γι’ αυτόν, την στιγμή, που η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνουν σε ποσοστά 56% και 73% αντιστοίχως, αρνητικές απόψεις!

Σε πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποίησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα θετική έναντι της Ρωσίας, που συγκεντρώνει 57,5% θετικές γνώμες, ενώ ακόμη περισσότερες είναι οι θετικές απόψεις για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς το 67% των ερωτώμενων έχουν θετική γνώμη γι’ αυτόν. Σε ποσοστό συγκέντρωσης θετικών απόψεων εκ μέρους των Ελληνων ο Ρώσος ηγέτης υπερέχει σημαντικά, τόσο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία  το ποσοστό των αρνητικών απόψεων των Ελλήνων φθάνει σε 56% όσο και του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο οι αρνητικές απόψεις ανέρχονται στο 73%.
Οι ερωτώμενοι εκφράζονται θετικά για τον Πούτιν, όχι απλώς με όρους συμπάθειας, αλλά και εμπιστοσύνης. Στο ερώτημα, «ποιον θα εμπιστευόσασταν περισσότερο για ηγέτη στα παγκόσμια πράγματα», ο Πούτιν συγκεντρώνει 41,5%, η Μέρκελ 27,5% και ο Τραμπ μόλις 5%!
Ο Πούτιν θεωρείται, μάλιστα, από τους Έλληνες, πως υποστηρίζει περισσότερο τα συμφέροντα της Ελλάδας (43,5%) συγκριτικά με την Μέρκελ (29,5%) ή τον Τραμπ (20%).
Είναι προφανές πως η εικόνα του ισχυρού ηγέτη Πούτιν ασκεί γοητεία σε σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης. Πιθανόν, σε αυτό να έχουν βοηθήσει τα ελληνικά ΜΜΕ, στα οποία ο Ρώσος ηγέτης έχει εμφανώς καλύτερη μεταχείριση, συγκριτικά με τους άλλους δύο.