Τοιχογραφία της Παναγίας της Κανακαριάς στην ομώνυμη εκκλησία στα κατεχόμενα έπειτα από την τουρκική εισβολή. Φωτογραφία ΔΩΡΟΥ ΠΑΡΤΑΣΙΔΗ.

Τα μέτρα που λαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση «για να υποστηρίξει τη συντήρηση της χριστιανικής κληρονομιάς» στα κατεχόμενα ζήτησε να πληροφορηθεί με γραπτή ερώτηση προς τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών η Τερέζα Βίλιερς.

Την απάντηση στη φιλοκύπρια βουλευτή βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών έδωσε ο υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει χρηματοδότηση για την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά μέσω της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιτροπή δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εργάζεται για να προωθήσει και να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού της Κύπρου. Αυτή περιλαμβάνει τη διατήρηση των θρησκευτικών τοποθεσιών στο βορρά της Κύπρου», απάντησε ο σερ Άλαν».

Andreas Tambourides
Στο πλευρό της Theresa Villiers στη περιοχή Underhill, Barnet βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα οι συμπατριώτες μας Δώρος Παρτασίδης (αριστερά) και Ανδρέας Ταμπουρίδης οι οποίοι εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς την φιλοκύπρια βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος για τη συνεχή προσφορά της στο Κυπριακό, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους δημότες της περιοχής.