Σαφή προειδοποίηση έστειλε ο Πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Λάμερτ, στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
«Όποιος θέλει να ασκήσει πίεση και απειλεί βουλευτές μας, πρέπει να γνωρίζει, ότι επιτίθεται και προσβάλει το σύνολο του Κοινοβουλίου και θα βρει απέναντί του την Γερμανία»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η πρόσφατη αναγνώριση από την γερμανική Μπούντεσταγκ της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία, συνεχίζει να ταλανίζει τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας.
Σαφή προειδοποίηση έστειλε ο Πρόεδρος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επίθεση του τελευταίου σε Γερμανούς βουλευτές με τουρκικές ρίζες, που αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων και τα απειλητικά μηνύματα που ακολούθησαν για 11 εκπροσώπους της Μπούντεσταγκ
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, κατήγγειλε τις επιθέσεις του Τούρκου Προέδρου σε Γερμανούς βουλευτές με τουρκικές ρίζες, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης ως γενοκτονία, της δολοφονίας Αρμενίων κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου.

«Όποιος θέλει να ασκήσει πίεση και απειλεί βουλευτές μας, πρέπει να γνωρίζει, ότι επιτίθεται και προσβάλει το σύνολο του Κοινοβουλίου και θα βρει απέναντί του την Γερμανία»

«Δεν νομίζω, ότι είναι δυνατόν, στον 21ο αιώνα, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος να συνδέει την κριτική του για δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, με αμφιβολίες για την τουρκική προέλευσή τους ή λέγοντας, ότι το αίμα τους χάλασε», δήλωσε ο κ. Λάμερτ.
Και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει να ασκήσει πίεση και απειλεί βουλευτές μας, πρέπει να γνωρίζει, ότι επιτίθεται και προσβάλει το σύνολο του Κοινοβουλίου και θα βρει απέναντί του την Γερμανία».
Συνολικά 11 Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής έχουν μπει στο στόχαστρο και δέχονται απειλές και επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι από αυτούς βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία.

«Το αίμα τους είναι ακάθαρτο» και αποτελούν «το μακρύ χέρι των αποσχιστικών τρομοκρατών στην Γερμανία»!

Επισημαίνεται, ότι ο Ερντογάν είχε στραφεί κατά Γερμανών βουλευτών με τουρκική καταγωγή, που ψήφισαν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «το αίμα τους είναι ακάθαρτο» και αποκαλώντας τους «το μακρύ χέρι των αποσχιστικών τρομοκρατών στην Γερμανία».
Ο κ. Λάμερτ ευχαρίστησε, επίσης, μια τουρκική οργάνωση στα κρατίδια του Βερολίνου και του Βραδεμβούργου, η οποία καταφέρθηκε εναντίον του Ερντογάν, καλώντας και άλλους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία να κάνουν το ίδιο.
Γερμανοί βουλευτές και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προ ημερών χαρακτήρισε «ακατανόητες» τις επιθέσεις του Ερντογάν, χειροκρότησαν τον Λάμερτ κατά την ομιλία του.
Αντίδραση στην συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, εκδηλώθηκε και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος με επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε την στάση του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA