Σ

– Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών προέβη στο μέτρο αυτό, υποστηρίζοντας, ότι παραμένουν στην χώρα οι ανησυχίες για πιθανές νέες επιθέσεις και για την λαθρομετανάστευση!

Για επιπλέον έξι μήνες παρέτεινε η Γερμανία τους προσωρινούς ελέγχους διαβατηρίων στα σύνορά της με την Αυστρία και για τις πτήσεις από την Ελλάδα!
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να παραταθεί για άλλους έξι μήνες το μέτρο των συνοριακών ελέγχων, που έληγε στις 11 Νοεμβρίου, επειδή παραμένουν οι ανησυχίες για πιθανές νέες επιθέσεις και για την λαθρομετανάστευση. Την απόφαση αυτή έλαβε η Γερμανία, βασιζόμενη στο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στήριξε καταρχήν την γαλλογερμανική πρόταση να επιτρέπονται περισσότεροι μόνιμοι συνοριακοί έλεγχοι εντός της ζώνης Σένγκεν και επειδή, μετά την μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων στην Δυτική Ευρώπη το 2015, η Κομισιόν επέτρεψε στην Γερμανία να επιβάλλει ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία.
Ήδη η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Υπουργούς Εσωτερικών των χωρών της ζώνης Σένγκεν της Ε.Ε., σχετικά με την απόφασή της.
Σημειώνεται, ότι με βάση τα στοιχεία του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, 140.000 αιτούντες άσυλο έχουν καταγραφεί στην Γερμανία από τις αρχές του 2017.