Μήνυμα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Φίλιππου Φόρτωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο προσφάτως εκλεγείς Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, που τιμά εκ μέρους της Επιτροπής την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας αναφέροντας:

«Από το 2017, η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή μας Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί, με εθνική απόφαση, ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Σήμερα λοιπόν όλοι εμείς, οι φυσικοί φορείς ανά την υφήλιο μιας γλώσσας που μετρά αιώνες αδιάλειπτης παρουσίας και καταλυτικής επίδρασης, γιορτάζουμε την Ελληνική Γλώσσα. Την ουσιαστικά παγκόσμια γλώσσα. Φορέα του Λόγου και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, δεσμεύομαι με τη γιορτινή αυτή ευκαιρία, η Επιτροπή μας να εργαστεί με αφοσίωση και ζήλο, κινητοποιώντας κάθε δυνητικό σύμμαχο όπου Γης, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά το Υπουργείο Εξωτερικών στην προσπάθειά του η Παγκόσμια αυτή Ημέρα να αναγνωριστεί και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, όπως η UNESCO. Και, βέβαια, δηλώνω δυναμικά “παρών” στην καθημερινή μάχη της Πολιτείας να προστατευτεί και να διατηρηθεί ζωντανή η πολύτιμη, πανανθρώπινη γλώσσα μας σε κάθε γωνιά του κόσμου που φιλοξενεί τους εκτός της ελληνικής επικράτειας συμπατριώτες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ