-Συγκέντρωσε περίπου το 60% των ψήφων, έναντι του 40%, που έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δυναμικό παρών στην ψηφοφορία έδωσαν περίπου156.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!
-Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΝΔ και άλλοι πολιτικοί παράγοντες

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του β’ γύρου για την ανάδειξη του  ηγέτη του νέου φορέα ης Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά αναδεικνύεται με διαφορά έναντι του συνυποψηφίου της, η μεγάλη νικήτρια  της κούρσας, συγκεντρώνοντας περίπου το 60% των ψήφων, έναντι περίπου 40%, των ψήφων, που έλαβε ο  Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών τον β’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας, φθάνοντας τις 156 χιλιάδες συμμετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 74% και σπάζοντας το ψυχολογικό όριο των 150 χιλιάδων. Η αποχή ωστόσο έφθασε το 26%.
Στατιστικά, αξίζει να αναφερθεί, πως η ροή ήταν περίπου 220 άτομα ανά λεπτό, με την συμμετοχή να αυξάνεται τις μεσημβρινές ώρες από την στιγμή, που σταμάτησε η ισχυρή βροχόπτωση, κάτι που ανησυχούσε ιδιαιτέρως τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Αλιβιζάτος, μετά την καταμέτρηση των ψήφων στην πλειονότητα των εκλογικών κέντρων, ανακοίνωσε, ότι «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί, ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ΄όλες της Περιφέρειες της χώρας, πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την ανάδειξή της στην προεδρία της Κεντροαριστεράς

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της ΝΔ

Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά έδωσε, μέσω ανάρτησής του στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την επικράτησή της στο δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου χώρου της Κεντροαριστεράς. Ο ιδιος ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ την Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Γιάννης Ραγκούσης

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την νίκη της», δήλωσε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Συγχαρητήρια και στον Νίκο Ανδρουλάκη για την συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια. Το πρώτο βήμα για την συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δύναμή μας η ενότητα, εγγύηση για την προοπτική μας η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές, «για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή εκπλήρωση του κοινού μας στόχου. Από αύριο όλοι ενωμένοι θα εργαστούμε συστηματικά για να αποκτήσουν άμεσα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μια σύγχρονη προοδευτική πολιτική εκπροσώπηση».

Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος του » Ποταμιού»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός,αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα, που κατέγραψε. Όπως, επίσης, τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή, Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα. Θέλω, τέλος, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας. Από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας. Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά

Γιώργος Καμίνης

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα εξής
«Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της. Αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης».
Παράλληλα, ο κ. Καμίνης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρολάκη, «που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη», ενώ πρόσθεσε πως «το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα έγινε. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε. Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους, να δημιουργήσουμε μια νέα μεγάλη παράταξη, δίπλα στην κοινωνία, μια παράταξη που θα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε, ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί, συνεχίζεται».

Γιώργος Παπανδρέου

O Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με την συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν την συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας. Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη την Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και την χώρα. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά»!