Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εφημερίδα « ΤΑ ΝΕΑ ».

Η Ελλάδα χρειάζεται την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά.

Το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας για τη νέα αλλαγή. Που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση και να οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Χαίρομαι γιατί οι συνεχείς πρωτοβουλίες που πήρα γι αυτό τον στόχο, από τον Ιανουάριο του 2016, αποκτούν κοινωνική δυναμική, βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση, παίρνουν σάρκα και οστά.

Με την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον νέο, ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Με την δημιουργία της ανεξάρτητης επιτροπής με τον κ. Αλιβιζάτο, για την πλήρη διαφάνεια στις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής.

Με το μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες, όπως η διαφαινόμενη και καλοδεχούμενη του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη που ενισχύουν την δυναμική του εγχειρήματος. Ο κύβος ερρίφθη. Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός.

Όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό το χώρο οφείλουν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνικής μας βάσης, οι εξελίξεις τρέχουν, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη δημοκρατική παράταξη στην πρώτη γραμμή.
Εμπνέοντας και συσπειρώνοντας τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό.

Με τις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις σε επί μέρους θέματα, να αποτελούν πλούτο και όχι πρόβλημα. Στη λογική όμως του μεγάλου, του ενιαίου, του δυνατού και όχι του κατακερματισμού μέσα από μικρά κόμματα και συλλογικότητες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες.

Αυτό θέλει ο κόσμος της παράταξης μας.

Που, είτε έμεινε κοντά μας είτε έφυγε είτε κράτησε αποστάσεις, σήμερα μας παρακολουθεί και ελπίζει. Βλέπει ότι αλλάζουμε, βλέπει ότι προτείνουμε λύσεις, προοδευτικές και ρεαλιστικές.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε.