Γράφει ο συγγραφέας – ανταποκριτής της Ε.Γ. Αλέξανδρος Ιβανίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος και Δημήτρης Ιβανίδης

Την Κυριακή 07.01 και στις 14:30 η ώρα πραγματοποιήθηκε δίπλα στη γέφυρα Eiserner Steg της Φρανκφούρτης ο Αγιασμός των υδάτων παρουσία των κληρικών Ορθοδόξων Εκκλησιών της πόλης όπως οι δυο ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες οι ενορίες του Αγίου Γεωργίου και του Προφήτου Ηλία, η ενορία της ρωσικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου κ.α..

Η τέλεση του Αγιασμού ξεκίνησε μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. Εκεί συναντήθηκαν αρχικά οι κληρικοί με τον κόσμο και με δοξολογίες οδηγήθηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στις όχθες του ποταμού Main.

Με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας και του λιμενικού αλλά και πληθώρα πιστών μεταξύ των οποίων Έλληνες, Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και αρκετοί άλλοι πιστοί ολοκληρώθηκε η τελετή των Θεοφανίων των ορθοδόξων της Φραγκφούρτης. Οι ψαλμωδίες ψάλλονταν στα ελληνικά, ρωσικά, σερβικά, γερμανικά αλλά και σε όλες τις γλώσσες των ορθοδόξων.

Οι πιστοί στέκονταν γύρω από την εξέδρα αλλά και αρκετοί υπήρχαν πάνω στη γέφυρα Eiserner Steg στην οποία δεσπόζει μια ελληνική επιγραφή του Ομήρου που γι’ αυτό τον λόγο την ονομάζουμε εμείς οι Έλληνες της πόλης ελληνική γέφυρα. Η ομηρική επιγραφή στήθηκε γιατί αυτή ήταν η επιθυμία του αρχιτέκτονα που την κατασκεύασε. Αν και τις προηγούμενες μέρες έβρεχε καταρρακτωδώς τη συγκεκριμένη μέρα είχε λιακάδα. Βέβαια έκανε πολύ κρύο πράγμα που όμως δεν εμπόδισε τόσο τους κληρικούς αλλά όσο και τον κόσμο να τελέσουν τον Αγιασμό των υδάτων της πόλης.

Οι απεσταλμένοι της Ελληνικής Γνώμης βρέθηκαν εκεί φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας το σημαντικό γεγονός του Αγιασμού των υδάτων της πόλης.