Κείμενο-Φωτογραφίες: Του συγγραφέα και ανταποκριτή της Ε.Γ. Αλέξανδρου Ιβανίδη.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης επί του Μάιν, που λαμβάνει χώρα μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της πόλης, και ξεκίνησε από τις 23 Νοεμβρίου και θα τελειώσει στις 22 Δεκεμβρίου, υπόσχεται, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους χαρίζοντάς τους ξεχωριστές εορταστικές στιγμές.

Στην ιστορική πλατεία Römerberg στήνεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι από τα μεγαλύτερα της Γερμανίας και δίνει μια ξεχωριστή λάμψη στο εορταστικό άνοιγμα των Χριστουγέννων. Πιο δίπλα έχει στηθεί η Φάτνη και από εκεί οι ξύλινοι πάγκοι που είναι πολύπλοκοι και δημιουργικά διακοσμημένοι ντύνουν πολύ ζεστά τους πεζόδρομους και τις πλατείες στο κέντρο του καθιστώντας αυτήν την αγορά ως την ομορφότερη αλλά και μεγαλύτερη της Γερμανίας με 3000000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στα ξύλινα κιόσκια μπορεί να προμηθευτεί κανείς χριστουγεννιάτικα εδέσματα και άφθονο ζεστό και αρωματισμένο κρασί (Glühwein). Ένα παραδοσιακό κρασί Χριστουγέννων για το οποίο πολλοί επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Όλα αυτά είναι στολισμένα με φωτάκια, κεράκια και κλαδιά ελάτων καταφέρνοντας έτσι να σε βάλουν στο κλίμα των ημερών. Εκτός όμως από τη διασκέδαση έχεις τη δυνατότητα να ψωνίσεις από λαμπάκια μέχρι κεράκια, αλλά και υφάσματα με προβιές και ότι άλλο μπορεί να συνοδεύσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του κάθε σπιτιού.

Βέβαια σ’ αυτήν τη γιορτή δε θα μπορούσαν να μην έχουν την τιμητική τους τα παιδιά. Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και αλογάκια για παιχνίδι και πολύ κέφι.

Έτσι όλοι μικροί και μεγάλοι βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Τα παιδιά να χαλαρώσουν λίγο από τις σχολικές τους ασχολίες και οι μεγάλοι να ξεφύγουν από το στρες της δουλειάς τους και την όλη πίεση που δέχονται στην προσωπική αλλά και επαγγελματική τους ζωή! Εκτός αυτού έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ξαναγίνουν παιδιά μοιράζοντας μαζί τους το μήνυμα αγάπης των εορτών!