-Η γαλλική Αστυνομία ανακάλυψε και παρακολουθεί πάνω από 15.000 τζιχαντιστές σε όλη την χώρα, από τους οποίους 1.350 είναι υπό έρευνα και 293 από αυτούς αποδείχθηκε, ότι έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο της τρομοκρατίας.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Όπως επιβεβαιώθηκε από τον Γάλλο Πρωθυπουργό σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα “New York Times”, οι γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες μετά από επισταμένες έρευνες κατέληξαν στην διαπίστωση, ότι οι «εν υπνώσει» πυρήνες» του ISIS, που βρίσκονται στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πανέτοιμοι να ξεκινήσουν επίθεση στην Γαλλία και στην Ευρώπη!
Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών, η γαλλική Αστυνομία ανακάλυψε πάνω από 15.000 τζιχαντιστές σε όλη την χώρα.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε, όταν η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε ένα 15χρονο αγόρι στο Παρίσι, το οποίο σχεδίαζε επίθεση το Σαββατοκύριακο στην γαλλική πρωτεύουσα. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Πρωθυπουργός της χώρας στην εφημερίδα “New York Times”.
Η σύλληψη του εφήβου το Σάββατο έγινε μετά την ανακάλυψη μιας τρομοκρατική ομάδας γυναικών «κομάντος», οι οποίες ετοίμαζαν επίθεση στην ιστορική Εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων. Μεταξύ των γυναικών, που συνελήφθησαν, περιλαμβάνεται και ένα 15χρονο κορίτσι, κόρη μιας εκ των τριών γυναικών, που συνελήφθησαν ως μέλη της τρομοκρατικής αυτής ομάδας, νότια του Παρισιού.

“Παρά την καταδίωξη των τρομοκρατών από τις Αρχές, φοβούμαστε, ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις με πολλά αθώα θύματα”

Ένας αξιωματούχος των γαλλικών Υπηρεσιών Ασφαλείας δήλωσε την Κυριακή, ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γαλλίας «ανίχνευσαν μεγάλη τρομοκρατική απειλή» σε ολόκληρη την γαλλική επικράτεια.
Σημειώνεται, ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και πολύ καιρό, μετά από τρεις μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών μέσα στον τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στην Νίκαια, που στοίχισε την ζωή σε 86 ανθρώπους.
Ο Γάλλος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, ότι σχεδόν 15.000 άνθρωποι στην Γαλλία παρακολουθούνται, επειδή υπάρχει υπόνοια, ότι ευρίσκονται σε διαδικασία ισλαμικής ριζοσπαστικοποίησης, ενώ, επίσης, 1.350 είναι υπό έρευνα και 293 από αυτούς αποδείχθηκε, ότι έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο της τρομοκρατίας.
«Σήμερα η απειλή είναι σε μέγιστο βαθμό και είμαστε ο κύριος στόχος», δήλωσε ο κ. Βάλς στα ΜΜΕ. «Παρά την καταδίωξη των τρομοκρατών από τις Αρχές, φοβούμαστε, ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις με πολλά αθώα θύματα» , κατέληξε ο Γάλλος Πρωθυπουργός.

gallia-shmaia-570

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ