-“Η διεθνής τρομοκρατία μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με στοιχεία, που παρέχονται από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την ώρα, που οι χώρες-μέλη της Συνόδου G7 παρουσιάζονται απρόθυμες να καλέσουν την Ρωσία στην Σύνοδο, εμμένοντας στις παγωμένες σχέσεις, που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της Ουκρανικής κρίσης και των κυρώσεων, που επακολούθησαν, δύο Γερμανοί πρόεδροι επιχειρηματικών λόμπι επιπλήττουν τους ηγέτες των κρατών αυτών, χαρακτηρίζοντας την απροθυμία τους ως χαμένη ευκαιρία.300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge
Μια συνάντηση των G7 με την Ρωσία θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης, οδηγώντας σε εποικοδομητικά βήματα στην υπόθεση της Ουκρανίας, είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Ανατολικών Οικονομικών Σχέσεων, Eckhard Cordes, στην εφημερίδα “Die Welt am Sonntag”.
Η εν λόγω γερμανική επιτροπή εκπροσωπεί τα συμφέροντα περίπου 200 εταιρειών, που επενδύουν στην Ρωσία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”.

“Η διαδικασία της αποσύνθεσης στην Μέση Ανατολή, στο Ιράν, το Αφγανιστάν και την Συρία μπορεί να λυθεί μόνο με την Ρωσία”

Ο Matthias Platzeck, πρόεδρος του γερμανο-ρωσικού επιχειρηματικού Forum business lobby και ανώτερο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πιστεύει, επίσης, ότι είναι καιρός να επανέλθει η Ρωσία στην Σύνοδο των χωρών αυτών, κάτι που σημαίνει, ότι με την Ρωσία θα γίνουν, όπως παλιά, οκτώ τα κράτη της Συνόδου, δηλαδη G8. «Η διαδικασία της αποσύνθεσης στην Μέση Ανατολή, στο Ιράν, το Αφγανιστάν και την Συρία μπορεί να λυθεί μόνο με την Ρωσία», δήλωσε στην γερμανική Κυριακάτικη εφημερίδα, λέγοντας, ότι η διεθνής τρομοκρατία μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με στοιχεία, που παρέχονται από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας.
Η Σύνοδος Κορυφής των χωρών G7 θα φιλοξενηθεί από την Γερμανία στις 7-8 Ιουνίου στο κάστρο Elmau στην Βαυαρία.
Η Ρωσία εκδιώχθηκε από την ομάδα το περασμένο έτος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την Μόσχα, που υποστήριξε το δημοψήφισμα στην Κριμαία, όπου η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και υπέρ της ένταξης στην Ρωσία.

“Η συζήτηση για τα παγκόσμια ζητήματα, χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας, δύσκολα μπορεί να οδηγήσουν σε αποτελεσματικό ή οποιοδήποτε είδος της δράσης”

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά στην συνέχεια αρνήθηκαν να συμμετάσχει η Ρωσία στην Σύνοδο της G8 στο Σότσι. Η Ομάδα των Επτά επί του παρόντος περιλαμβάνει την Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Γαλλία, την Βρετανία και την Ιταλία.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως στις 15 Απριλίου, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier δήλωσε, ότι οι χώρες των G7 δεν συμμερίζονται τον στόχο της απομόνωσης της Ρωσίας και θα ήθελαν και πάλι να γίνουν G8. Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία, κάτι τέτοιο εξακολουθεί να είναι αδύνατο, σχολίασε.
“Φυσικά, η συζήτηση για τα παγκόσμια ζητήματα, χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας, δύσκολα μπορεί να οδηγήσουν σε αποτελεσματικό ή οποιοδήποτε είδος της δράσης”, αντέδρασε από την πλευρά της η Μόσχα, μέσα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ