Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκηρύσσει εφέτος για δέκατη φορά διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών». Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Υπηρεσία Παιδαγωγικής Ανταλλαγής (PAD) θα απονείμει στον πρώτο βραβευθέντα πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας διάρκειας 14 ημερών, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Θέμα του διαγωνισμού «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2015»:Bild_Referat_Presse_2

«Γερμανικά έθιμα και παραδοσιακές γιορτές»

Οι πολυάριθμες λαϊκές και παραδοσιακές γιορτές καθώς και τα έθιμα της Γερμανίας με τις τοπικές ιδιαιτερότητές τους, έχουν σκοπό να παρακινήσουν τους μαθητές όλων των ηλικιών να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα και να γνωρίσουν καλύτερα τις διαφορετικές πλευρές του γερμανικού πολιτισμού.  Εργαστείτε με τους μαθητές σας δημιουργικά, καινοτόμα και με πρωτοτυπία με στόχο την προώθηση της γερμανικής γλώσσας. Χρησιμοποιήστε ως πηγή έμπνευσης όλα τα πιθανά εκφραστικά μέσα: τη μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, τις παραδοσιακές ενδυμασίες, τη ζωγραφική ή τη συγγραφή. Όλα επιτρέπονται!
Η Πρεσβεία θα χαρεί πολύ να λάβει πολλές πρωτότυπες συμμετοχές απ’ όλους τους διαγωνιζόμενους.

Υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας έως τις 20 Φεβρουαρίου 2015! 
Η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια επίσημης τελετής της Πρεσβείας τον Ιούνιο του 2015.

Bραβεία:

1o Bραβείο: Πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας διάρκειας 14 ημερών (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, εξόδων κίνησης και διαμονής )

2o Bραβείο: Ένας φορητός υπολογιστής τύπου Laptop

3o Bραβείο: Ένας φορητός υπολογιστής τύπου Tablet

4o έως 10ο Βραβείο: Χρήσιμο διδακτικό υλικό

Παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονικά το έντυπο αίτησης καθώς και την περιγραφή της εργασίας στη γερμανική γλώσσα στη διεύθυνση του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας: HYPERLINK «mailto:ku-S1@athe.diplo.de» ku-S1@athe.diplo.de.

Για την αίτησή σας χρησιμοποιήστε το ειδικό έντυπο αίτησης, το οποίο θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/06/Weshalb__Deutsch__lernen/Deutschlehrerpreis__2015.html

Εκεί θα βρείτε και όλες τις περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Γραφείο Τύπου
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής
Δημοκρατίας της Γερμανίας