Από αριστερά προς δεξιά: Martin Schüller (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών), Annette Brunke-Kullik (Διευθύντρια Γερμανικής Σχολής Αθηνών), Jens Plötner (Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα)
Από αριστερά προς δεξιά:
Annette Brunke-Kullik (Διευθύντρια Γερμανικής Σχολής Αθηνών), Jens Plötner (Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα)

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο μιας εορταστικής τελετής, ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. JensPlötner παρέδωσε το σήμα ποιότητας «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού» στη διευθύντρια της Σχολής κ. AnnetteBrunke-Kullik και στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολικού Συλλόγου κ. MartinSchüller.

Το σήμα ποιότητας αποδόθηκε για δεύτερη συνεχή φορά στη DSA μετά την ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης από μικτή επιτροπή της Ομοσπονδίας και των Κρατιδίων (BLI) το Φεβρουάριο του 2018. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας τρεις επιθεωρητές από τη Γερμανία επισκέφθηκαν επί μια εβδομάδα τη DSA. Οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συνεντεύξεις με τους διάφορους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας καθώς και η ανάγνωση σχολικών εγγράφων αποτέλεσαν τη βάση της αξιολόγησης του έργου της DSA.

Με το σήμα της αριστείας «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού» επιβεβαιώνεται η ποιότητα της DSA, ιδιαίτερα στον τομέα «Κουλτούρα μάθησης – Ποιότητα της διδακτικής διαδικασίας και της διαδικασίας μάθησης», καθώς και στον τομέα της διοίκησης και διαχείρισης των πόρων. Το σήμα αυτό δεν αποτελεί μόνο επιβεβαίωση για το εξαιρετικό έργο που προσφέρει η DSA, αλλά και μια πρόκληση για τη διατήρηση και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της Σχολής.

 Γερμανική Σχολή Αθηνών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ