Ο αριθμός των Ελλήνων, που διαμένουν στην Γερμανία και λαμβάνουν το επίδομα Hartz IV, ανέρχεται σε 46.485!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που έδωσε στην δημοσιότητα το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έλαβαν τον Απρίλιο του 2016 το κοινωνικό επίδομα, που ονομάζεται Hartz IV
Όπως αναφέρουν τα ίδια στοιχεία, ένας στους τέσσερις, που λαμβάνει κοινωνικό επίδομα στην Γερμανία, είναι ξένος, ενώ σχεδόν κατά 200% έχουν αυξηθεί το επίδομα στους Σύρους πολίτες. Βάσει των επίσημων στοιχείων του γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, ο αριθμός των Ελλήνων, που διαμένουν στην Γερμανία και λαμβάνουν το λεγόμενο Hartz IV, ανέρχεται σε 46.485.
Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ο αριθμός των μεταναστών, που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα, αυξήθηκε κατά 170.000. Συνολικά 1,5 εκατομμύριο αλλοδαποί πήραν κοινωνικό βοήθημα τον Απρίλιο του 2016. Το κοινωνικό βοήθημα λαμβάνουν πολλοί μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης ή άτομα, στους οποίους έχει αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα. Από όσους δικαιούνται το επίδομα, οι 276.000 άνθρωποι και των δύο φύλων προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Ρουμάνους και Βουλγάρους, το ποσοστό των οποίων αυξήθηκε κατά 36% και 35% αντίστοιχα.

Οι 411.500 δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων στην Γερμανία προέρχονται από μη ευρωπαϊκές χώρες, ενώ, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, εφέτος ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 181.000!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, 411.500 δικαιούχοι προέρχονταν από μη ευρωπαϊκές χώρες. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, εφέτος ήσαν 181.000 άνθρωποι περισσότεροι.
Ο αριθμός των αναγνωρισμένων προσφύγων από την Ερυθραία, οι οποίοι παίρνουν το επίδομα Hartz IV, αυξήθηκε κατά 229%, φθάνοντας τους 16.770 ανθρώπους. Από την Συρία λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα 160.000 περισσότεροι πρόσφυγες, σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 195%.
Η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, κα. Φράουκε Βίλε δήλωσε, πως η αύξηση των επιδομάτων για τους πρόσφυγες από την Ερυθραία και την Συρία δεν εκπλήσσει. “Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες έχει επισπεύσει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Για αυτές τις χώρες τα ποσοστά χορήγησης ασύλου είναι υψηλά”, δήλωσε η κυρία Βίλε. Η ίδια ανέφερε, πως ο αριθμός των Ελλήνων, που παίρνουν κοινωνικό βοήθημα, ανέρχεται σε 46.485, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,8% επί του συνόλου, ενώ σε σύγκριση με πέρυσι η αύξηση ανέρχεται στο 0,9%.

 

GERMANY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ