Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, μίλησε στην επετειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για τον Αντισημιτισμό, η οποία διεξάγεται στο Βερολίνο.
Ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά κάθε προσπάθεια, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η οποία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των πολιτικών εναντίον της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και κάθε άλλης μορφής διάκρισης, ως ένθερμος υποστηρικτής του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.
Τόσο η Ελληνική Κυβέρνηση όσο και η ελληνική κοινωνία, θεωρούν κάθε περιστατικό ρατσιστικής βίας, σαν μια εγκληματική πράξη και σαν προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η χώρα μας παραμένει ανεπιφύλακτα σταθερή στην διαφύλαξη όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, για καθέναν που διαμένει στην επικράτεια της. Κι αυτό, ανεξάρτητα από την εθνότητα, την θρησκεία και την φυλή του. BERLIN1
Για να το πετύχει αυτό, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να πολεμήσει και να τιμωρήσει κάθε πράξη ρατσισμού και έχει κάνει ήδη συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Βερολίνο, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος και συναντήθηκε εκεί με τον Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ. Στη συνέχεια βρέθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τις δραστηριότητες τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ακολούθησε τρίωρη συζήτηση εφ όλης της ύλης με τους συμπατριώτες μας μετανάστες και φοιτητές.
Ο κ.Γεροντόπουλος μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στο Αμβούργο. Εκεί θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου, κ. Olaf Scholz, ενώ θα επισκεφθεί, επίσης, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και θα συζητήσει με τους φοιτητές της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου. 

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, θα έχει συναντήσεις με τα  μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Αμβούργου και Περιχώρων, ενώ θα επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Neuengamme και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ