Υπό τον φόβο εισόδου στην χώρα παράτυπων και παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, οι Αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων στην Γερμανία έχουν λάβει σαφείς εντολές από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ελέγχουν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα!

Σε καθεστώς «ειδικής εποπτείας» θα βρίσκονται, για τουλάχιστον έξι ακόμα μήνες, όλοι οι Έλληνες, που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Γερμανία, καθώς η γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελλάδα, μέχρι τον
Μάϊο του 2018.
Υπό τον φόβο εισόδου στην χώρα παράτυπων και παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, οι Αρχές ασφαλείας των αεροδρομίων στην Γερμανία έχουν λάβει σαφείς εντολές από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ελέγχουν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα.
Τα μέτρα ασφαλείας, που έχει λάβει εντολή να εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, ουσιαστικά, μετατρέποντας τους Έλληνες σε πολίτες «δεύτερης κατηγορίας» της ζώνης του Σένγκεν προβλέπουν μια ιδιαίτερη «καραντίνα» για όλους τους επιβάτες από την Ελλάδα, οι οποίοι θα προσγειώνονται σε γερμανικό έδαφος και την δυνατότητα των Αρχών να τους υποβάλλουν σε αυστηρό έλεγχο, σε ειδικό χώρο
εντός των αερολιμένων.

Ποιές εντολές ισχύουν τουλάχιστον μέχρι την 11η Μαΐου του 2018

Οι εντολές, που ισχύουν από την 12η Νοεμβρίου 2017 μέχρι και -τουλάχιστον- την 11η Μαΐου του 2018, προβλέπουν:
* Απαγόρευση της χρήσης γέφυρας αποβίβασης (της γνωστής «φυσούνας») για όλες τις πτήσεις από την Ελλάδα. Τα αεροσκάφη προβλέπεται να προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου, σε θέσεις, όπου δεν υπάρχει φυσούνα.
* Οι επιβάτες θα αποβιβάζονται και στην συνέχεια θα
παραλαμβάνονται από λεωφορεία των αεροδρομίων, τα οποία θα τους μεταφέρουν σε ειδικούς χώρους ελέγχου, οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά.
* Σε αυτούς τους χώρους, η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας θα μπορούν να ελέγχουν εξονυχιστικά τους επιβάτες, πριν μεταβούν στον χώρο παραλαβής των αποσκευών τους.
Ήδη από το 2015, οι Αρχές Ασφαλείας σε πολλά αεροδρόμια της Γερμανίας, είχαν εντοπίσει -διαρκώς αυξημένα- περιστατικά παράτυπων και παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στην Γερμανία, με πλαστά έγγραφα, κυρίως πλαστές
ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες.

Η αφορμή για τους αυστηρότερους ελέγχους στις πτήσεις από την Ελλάδα, δόθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γερμανία το 2016!

Τα περιστατικά είχαν θορυβήσει το Βερολίνο, αλλά και πολλές πρωτεύουσες των γερμανικών κρατιδίων.
Η αφορμή για τους αυστηρότερους ελέγχους στις πτήσεις από την Ελλάδα, δόθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γερμανία το 2016, μία εκ των οποίων είχε λάβει χώρα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν δώδεκα άνθρωποι.
Υπό την πίεση της κοινής γνώμης, κατά την έξαρση των
μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, η γερμανική
Κυβέρνηση ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το
Συμβούλιο της Ε.Ε. την «άδεια» να επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους για όλες τις πτήσεις από την Ελλάδα, καθώς και στα χερσαία σύνορά της με την Αυστρία, όπου είχε καταφύγει μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων.

«Η επιστροφή στην κατάσταση χωρίς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν, θα εξαρτηθεί από την συνολική πορεία της κατάστασης»

Τα «έκτακτα» μέτρα ασφάλειας είχαν διάρκεια μέχρι την 11η Νοεμβρίου του 2017. Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε ωστόσο, να παρατείνει για διάστημα έξι ακόμα μηνών, τους συστηματικούς ελέγχους των Ελλήνων πολιτών, από την 12 Νοεμβρίου 2017, μέχρι την 11η Μαΐου 2018.
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Τόμας ντε Μεζιέρ, ενημέρωσε για την απόφαση της γερμανικής Κυβέρνησης, τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε., όσο και τον Πρόεδρο του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Υπουργούς Εσωτερικών των κρατών-μελών. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, «η επιστροφή στην κατάσταση χωρίς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν, θα εξαρτηθεί από την συνολική πορεία της κατάστασης».