-Αφορά όσους πήραν το δικαίωμα να μην επιστρέψουν στην Τουρκία, τα κακοποιά στοιχεία σε προαναχωρησιακά κέντρα και πιθανώς όλους τους «μονούς» πρόσφυγες, που δεν έχουν οικογένεια!
Την μεταφορά πολλών προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, που λειτουργούν, ή θα δημιουργηθούν στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προανήγγειλλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews»!
Όπως αναφέρει ο κ. Μουζάλας, όσοι πήραν το δικαίωμα να μην επιστρέψουν στην Τουρκία, τα κακοποιά στοιχεία σε προαναχωρησιακά κέντρα και πιθανώς όλοι οι «μονοί» πρόσφυγες (χωρίς οικογένεια) «καθ’ υπόθεση παράνομοι μετανάστες», θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα!
Ο ίδιος παραδέχεται ακόμη, πως υπάρχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που κερδίζουν τεράστια ποσά από την υπόθεση αυτή και επισημαίνει, ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό τα χρήματα να είχαν δοθεί στο ελληνικό κράτος.
Ακόμη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δηλώνει στην συνέντευξή του, ότι ανησυχεί από το ενδεχόμενο της δράσης τζιχαντιστών και προσθέτει, ότι υπάρχει συνεργασία με τις Μυστικές Υπηρεσίες των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, πριν αρχίσει να αναπτύσσεται.

lesvos_map