Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας συμμετείχε ενεργά την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στην Εσπερίδα που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Η Εσπερίδα του ΠΙΟΠ που είχε τίτλο «Η Γυναίκα και η πόλη: μια δημιουργική συνύπαρξη», διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων της περιοδικής έκθεσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΝ 1870-1970» που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή γυναικών της πόλης από φορείς όπως το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θες/νίκης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας κ.ά..

Το ΚΕΘΙ, που εκπροσωπήθηκε από την κα Κυριακή Λιανού, Ψυχολόγο και Επόπτρια του φορέα για τα στελέχη των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών Κ. Μακεδονίας, παρενέβη στην Εσπερίδα με χαιρετισμό και εισήγηση της Προέδρου του ΔΣ κας Ειρήνης-Ελένης Αγαθοπούλου, με θέμα «Ισότητα στην εργασία, ισότητα στη ζωή». Η παρέμβαση της Προέδρου του ΚΕΘΙ, περιλάμβανε ενδεικτικά στοιχεία από δράσεις για την ισότητα των φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής που υλοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Β. Ελλάδα, τόσο αυτόνομα από τον φορέα όσο και μέσω των Δομών για την Έμφυλη Βία στην περιοχή, για τις οποίες το ΚΕΘΙ έχει την ευθύνη λειτουργίας και επιστημονικής εποπτείας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν και τα συμπεράσματα της πρόσφατης έρευνας που υλοποίησε ο φορέας σχετικά με την ισότητα των φύλων στο εργατικό δυναμικό και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ελληνική Βιομηχανία, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή/ιδιωτική ζωή στις ελληνικές βιομηχανίες».

Και με αυτή την ευκαιρία το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, όπως έμπρακτα έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, δεν αρκείται μόνο στην πολύπλευρη επιστημονική και εν γένει δημόσια δράση του στο πεδίο της ισότητας των φύλων, αλλά μεριμνεί μεθοδικά να επικοινωνεί ευρύτερα στην κοινωνία –στο κέντρο και την Περιφέρεια- τα μηνύματα και τα συμπεράσματα από τη δράση αυτή.

Το Γραφείο Τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.