(c)ellinikignomi

– «Σήμερα τα σημεία σύγκλισης της Αριστεράς και της Δεξιάς είναι πολύ περισσότερα από αυτά, που τις χωρίζουν».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Στην αποδόμηση του ρόλου της Ευρώπης σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας και παράλληλα με την αποδόμηση της ελληνικής πολιτικής – κομματικής μηχανής αναφέρθηκε σήμερα, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής και συγγραφέας Γιώργος Κοντογιώργης.thessaloniki
Ο κ. Κοντογιώργης επεσήμανε τους κινδύνους της σημερινής κρίσης για την χώρα μας και εξεφρασε τους φόβους του, «πως, όσο συνεχίζουμε να κινούμαστε στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο, θα μας ισοπεδώσουν με μπουλντόζα, με πολύ μεγάλη ευκολία».
«Η σημερινή κρίση είναι προάγγελος του τέλους της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα τα σημεία σύγκλισης της Αριστεράς και της Δεξιάς είναι πολύ περισσότερα από αυτά, που τις χωρίζουν», τόνισε ο κ. Κοντογιώργης.

«Η δυτική κρίση εξέθεσε την κομματοκρατία, που προτίμησε να θέσει την χώρα σε καθεστώς εξωτερικής κατοχής, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα της»

Ο 68χρονος σήμερα διαπρεπής νομικός και πολιτικός επιστήμονας, που από το 1976 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (1975-1981), ενώ διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρύτανης της Παντείου (1984-1990), μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (1985-1994), Γενικός Διευθυντής (1985) και Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος (1989) της ΕΡΤ και Υπηρεσιακός Υφυπουργός Τύπου (1993). Ο ίδιος του έχει συγγράψει διάφορα βιβλία και έχει διδάξει, επίσης, ως επισκέπτης καθηγητής, σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, όπως το ΙΕΡ του Παρισιού, του Μονπελλιέ, της Λουβαίν, των Βρυξελλών, του Κεμπέκ, του Τόκιο, της Σαπιέντζα (Ρώμη), της Φλωρεντίας, του Autonoma της Βαρκελώνης, της Μαδρίτης, του Πεκίνου κ.α.
Όπως σημείωσε στην σημερινή ραδιοφωνική του ο κ. Κοντογιώργης, «η ελληνική κρίση δεν είναι απλώς πολιτική. Έχει αποκλειστικά εσωτερικά αίτια. Η δυτική κρίση εξέθεσε την κομματοκρατία, η οποία, όπως γνωρίζουμε, προτίμησε να θέσει την χώρα σε καθεστώς εξωτερικής κατοχής, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ