Η στρατηγική της μεγαλύτερης θρησκευτικής εκκαθάρισης στην Ιστορία – Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
“Το Ισλαμικό Κράτος είναι πολύ ισχυρότερο και πολύ πιο επικίνδυνο, από ό,τι πιστεύεται στην Δύση”.
Η διαπίστωση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό ή κάποιον επιστήμονα, που βασίζεται σε θεωρητικές εκτιμήσεις αλλά στον μοναδικό δυτικό δημοσιογράφο, στον οποίο το Ισλαμικό Κράτος επέτρεψε να περάσει δέκα ημέρες στις περιοχές, που ελέγχει στο Ιράκ και την Συρία.
Ο 74χρονος Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιούργκεν Τόντεχέφερ (Jürgen Todenhõfer) χρειάστηκε πολλούς μήνες, προκειμένου να πείσει τους υπευθύνους των τζιχαντιστών να του δώσουν την άδεια να περιηγηθεί στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Τόντεχέφερ πήρε τελικά την έγκριση αυτή και εισήλθε στο Ισλαμικό Κράτος. Μέσα σε 10 ημέρες περιηγήθηκε πολλές περιοχές, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ισλαμιστών, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, τις οποίες κατέγραψε με λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα πολύ ενημερωτικό ρεπορτάζ, που συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον εκ μέρους της κοινής γνώμης. Μετά την επιστροφή του στην Γερμανία μίλησε για την περιπέτειά του σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, ξεκινώντας από την αποκάλυψη, ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Βεγγάζη έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος τελικά αποκεφαλίστηκε τον Αύγουστο από τον Τζιχάντι Τζον.
«Προφανώς και είχα δει το βάρβαρο βίντεο του αποκεφαλισμού και μια από τις βασικές μου ανησυχίες ήταν, το πώς θα μπορούσα να αποφύγω να έχω και εγώ την ίδια μοίρα με τον Φόλεϊ», εξομολογήθηκε ο ίδιος σε γερμανική ιστοσελίδα.
“Υποστηρίζεται με εκστατικό ενθουσιασμό”
Όπως αναφέρει ο Τόντενχέφερ, το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις, που είναι ίδιες με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και υποστηρίζεται από ανθρώπους “με έναν σχεδόν εκστατικό ενθουσιασμό, όμοιο του οποίου δεν έχω συναντήσει ποτέ σε καμία άλλη εμπόλεμη ζώνη.
Καθημερινά εκατοντάδες πρόθυμοι μαχητές από όλο τον κόσμο φτάνουν για να ενταχθούν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους. Για μένα αυτό είναι ακατανόητο”, συμπληρώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Ο ίδιος δημοσίευσε, μάλιστα, στην προσωπική του ιστοσελίδα φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τζιχαντιστές μαχητές να κρατούν στα χέρια τους γερμανικά πολυβόλα Heckler και Koch MG3.
Ο 74χρονος βετεράνος δημοσιογράφος έκανε λόγο για 5.000 περίπου ισλαμιστές μαχητές στην Μοσούλη, που, όπως τόνισε, “είναι τόσο διάσπαρτοι ώστε για να τους εξαφανίσουν οι Αμερικανοί μέσω των βομβαρδισμών θα έπρεπε να ισοπεδώσουν όλη την ιρακινή πόλη”.
Κατά τον Τόντεχέφερ αυτό σημαίνει, ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να ηττηθεί μέσω των βομβαρδισμών, που επιχειρούν οι Αμερικανοί και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, παρά τα όσα περί του αντιθέτου υποστηρίζουν οι Αμερικανοί στρατηγοί. “Για κάθε βόμβα, που πέφτει και χτυπά έναν πολίτη, ο αριθμός των τρομοκρατών αυξάνεται”, προειδοποιεί ο 74χρονος Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας.
“Το Ισλαμικό Κράτος”, προσθέτει, “έχει εργαστεί πολύ, προκειμένου να μετασχηματιστεί σε ένα λειτουργικό «κράτος» καθώς πλέον διαθέτει «κοινωνικές υπηρεσίες», «εκπαιδευτικό σύστημα», ακόμα και σχέδιο για να μορφώσει τα κορίτσια”.
Τέλος, ο 74χρονος Γερμανός δημοσιογράφος τονίζει: “Το πιο ανησυχητικό στην υπόθεση αυτή είναι, πως όλοι αυτοί οι Τζιχαντιστές πιστεύουν βαθειά, ότι όλες οι θρησκείες, που συμφωνούν με την δημοκρατία, πρέπει να εξαφανιστούν.
Πρόκειται, δηλαδή, για την μεγαλύτερη στρατηγική θρησκευτικής εκκαθάρισης στην ανθρώπινη ιστορία” !





