Αλβανός Πρωθυπουργός: «Αν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίησή τους με τον κλασικό τρόπο!
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Εκ νέου ανεβάζει το γεωπολιτικό θερμόμετρο των Βαλκανίων στα ύψη ο Αλβανός Πρωθυπουργός, απειλώντας, ότι η Αλβανία θα ενωθεί με το Κόσοβο, σε περίπτωση που η ΕΕ συνεχίσει να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου. Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου, που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.kosovo1
«Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο αν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίησή τους με τον κλασικό τρόπο» δήλωσε ο κ.Ράμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.
Από την πλευρά του ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε, ότι «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφόσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Άμεση απάντηση από τον Σέρβο Πρωθυπουργό

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απαντηση από την πλευρά της Σερβίας ήταν άμεση και ήρθε από τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπόσχομαι στον Αλβανό Πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».