Η Ελλάδα πρόκειται να παραδώσει στην Τουρκία τους 3 από τους 8 Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς, που ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν!

Η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις τους και τώρα έχουν δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια Επιτροπή και στα πολιτικά Δικαστήρια.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ελλάδα πρόκειται να εκδώσει στην Τουρκία τους 3 από τους 8 φυγάδες στρατιωτικούς, που ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας, αφού η Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις τους.
Όπως είναι γνωστό, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είχαν φθάσει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου και απορρίπτεται, έχουν δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια Επιτροπή και στα πολιτικά Δικαστήρια.
Η Τουρκία είχε ζητήσει από την χώρα μας την έκδοσή τους, επειδή κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ οι ίδιοι οι φυγάδες στρατιωτικοί είχαν υποστηρίξει στις αιτήσεις τους, ότι απειλείται η ζωή τους, σε περίπτωση εκδοσής τους στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται, ότι είχαν υπάρξει τηλεφωνικές επαφές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και του ιδίου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στις οποίες είχε τονιστεί από ελληνικής πλευράς, ότι στην περίπτωση αυτή επρόκειτο να ακολουθηθεί η νομική διαδικασία, που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και το Διεθνές Δίκαιο.

tourkia