Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Από έναν λογαριασμό ασφαλείας στην Τράπεζα της Ελλάδας βρέθηκαν και πληρώθηκαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο της δόσης για το ΔΝΤ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με αποτέλεσμα να μην αγγιχθούν τα ταμειακά διαθέσιμα.trapeza tis Ellados
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα «ανακαλύφθηκαν» σε λογαριασμό ασφαλείας της ΤτΕ και ήταν δεσμευμένα και με βάση αυτά τα χρήματα δόθηκε η εντολή από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ για να πάρει τα λεφτά και να πληρωθεί η δόση.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα, ότι χρειάστηκε να βάλει το κράτος ακόμη 90 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό της δόσης του ΔΝΤ.
Όπως διευκρίνησαν επίσης, οι ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός τήρησε τον λόγο του, ότι δεν θα δώσει ούτε ευρω από τα διαθέσιμα των Ταμείων για να πληρώσει τις δόσεις και δεν «έφυγε πίσω από την κόκκινη γραμμή».
«Εχουμε εξασφαλίσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Μαΐου» υποστηρίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και υποστηρίζουν: «Εμείς είχαμε πει, ότι δεν πληρώνουμε, αν δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις».