Μήνυμα της γραμματέως ΣΑΕ Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Έλληνες και Φιλέλληνες όπου γης,

Την σημερινή ημέρα τιμούμε την μνήμη των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τιμούμε την αυτοθυσία, το απαράμιλλο θάρρος ενός λαού που ξεσηκώθηκε ενάντια στην τυραννία και αγωνίστηκε ηρωικά στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία. Τις αξίες εκείνες που είναι διαχρονικά συνυφασμένες με την Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, αξίες που καθορίζουν την πορεία μας στον χρόνο ως Έλληνες.

Η σημερινή διπλή εορτή, της έναρξης του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υπενθυμίζουν στον λαό μας ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία πορεύονται μαζί, μοιράζοντας το φορτίο της ευθύνης για την συνέχεια του Γένους.Sarantopoulos

Οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις δείχνουν καθαρά πως ο καιρός των τρομακτικών αλλαγών, των προκλήσεων δεν έχει τελειώσει. Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια την κρίση των αξιών και αρχών πάνω στις οποίες βασίστηκε από της σύστασης του το Ελληνικό Κράτος. Γίναμε όλοι, τους τελευταίους μήνες, μάρτυρες μιας βίαιης προσπάθειας γενικής απαξίωσης της χώρας μας, αμαύρωσης της αξιοπιστίας της.

Για όλους τους Έλληνες αλλά περισσότερο για τους Απόδημους, είναι πλέον θέμα τιμής η προστασία της χώρας μας, της ιερής μας κληρονομιάς από κάθε αρνητή της αυθεντικότητάς της. Ομογενείς και Φιλέλληνες στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας.

Η αγέρωχη ψυχή, η θυσία των Αγωνιστών του ’21 αποδεικνύουν περίτρανα πως η ελληνική ψυχή δεν φυλακίζεται, μα ζει ελεύθερη. Τα ίδια ιδανικά επιστρατεύουμε και σήμερα για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής, να εμφυσήσουμε στους νέους μας την ηθική υπερηφάνεια, να τους δώσουμε στόχους και κίνητρα να αξιοποιήσουν την κληρονομιά του πολιτισμού μας μέσα σε μια παγκόσμια κοινωνία που μαστίζεται από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Η Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι διαφορετική, αλλά παραμένει πάντα το θησαυροφυλάκιο του πνεύματος, της μακραίωνης ένδοξης ιστορίας που χάραξε την πορεία όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της Ανθρωπότητας.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ